10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăPoliticCandidaţii, gata de atac

Candidaţii, gata de atac

Candidaţii din Gorj înscrişi la alegerile parlamentare încep, vineri, oficial campania electorală. Aceştia sunt nerăbdători să-şi prezinte programele electorale în faţa oamenilor. Primele postere electorale au fost afişate azi-noapte, începând cu ora 24:00, când a început oficial campania. Parlamentarii au la dispoziție perioada cuprinsă între 9 noiembrie, de la ora 0.00, și 8 decembrie, ora 7.00, să îi convingă pe alegători să le acorde votul, unii prin promisiuni, iar alții prin realizări care le-au avut până acum. Cetățenii vor merge să pună ștampila pe buletinul de vot în data de 9 decembrie.

Vasile Popeangă, candidatul USL pentru un nou mandat de deputat pe Colegiul 5, speră ca această campanie să fie fără atacuri la persoană. În caz contrar, Popeangă este pregătit să răspundă cu aceeaşi monedă. „Voi face o campanie electorală nu cu atacuri la persoană, dacă voi fi atacat voi răspunde foarte dur. Am cu ce să răspund. Eu am o strategie pe care am făcut-o cu staff-ul meu de campanie, pe care vreau să mi-o respect. Nu vreau să ies din această strategie. Vreau o campanie electorală, pentru oameni, liniştită, să mă duc să discut cu oamenii, să înţeleg ce probleme au oamenii, să văd câte probleme putem prelua şi rezolva. Promisiuni pot fi făcute multe, însă, puţini sunt aceia care le pot rezolva. De astăzi voi începe campania electorală”, a spus Vasile Popeangă. Şi Ion Cupă, candidatul ARD pe Colegiul 1 la Camera Deputaţilor, este pregătit să înceapă competiţia electorală. „Începând de astăzi, eu îmi doresc aşa cum am spus să facem o dezbatere pe proiecte, eu asta o să fac, chiar dacă contracandidaţii o să facă altceva. Eu o să îmi văd de explicarea proiectelor pe care le-am băgat în programul meu de campanie, pentru a mă face înţeles în rândul oamenilor din Colegiul 1, pentru ca atunci când vor merge la vot să fie siguri că eu voi fi cel mai potrivit om al locului care să-i reprezint”, a spus Ion Cupă. „Voi merge din casă în casă pentru a sta de vorbă cu oamenii şi nu îi voi ataca pe adversari”, spune Dian Popescu, candidatul USL pe Colegiul 1 Senat. „Va fi o muncă susţinută din partea mea. Voi merge din casă în casă, voi discuta cu cetăţenii. Nu mă interesează declaraţiile şi ceilalţi contracandidaţi ai mei. Eu mă voi duce să îmi fac treaba, voi discuta pe proiecte efectiv, nu pe promisiuni electorale ieftine”, a declarat Dian Popescu.

Fără atacuri murdare

Mihai Weber, candidatul USL pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, crede într-o campanie curată, fără atacuri. Weber susţine că a trecut vremea când politicienii făceau circ în campanie. „A trecut vremea acelor campanii murdare. Cel puţin aşa cred eu. Politicienii de acum încep să devină altfel, să aibă o altă factură. Cred într-o campanie corectă, într-o campanie echilibrată, transparentă, eu cel puţin aşa voi proceda. Sper ca să nu se ajungă la acele atacuri murdar, însă, sunt convins că dacă vor începe vor fi stopate destul de rapid. Fiecare dintre noi a dovedit a dovedit că este un exemplu de caracter, de personalitate şi nu cred că se coboară nimeni la aceste atacuri sau lovituri sub centură”, a spus Mihai Weber, candidatul USL pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor. Ion Ruşeţ, candidat pentru un nou mandat de senator pe Colegiul 1, consideră că începând de vineri vine şi greul. Ruşeţ afirmă că rezultatul alegerilor parlamentare va fi unul imprevizibil. „În Gorj nu va fi o campanie uşoară pentru nimeni, iar rezultatul este desigur imprevizibil. La începutul campaniei vă pot spune un lucru: vom avea rezultate imprevizibile. Este din punctul meu de vedere este o competiţie echilibrată, pe majoritatea colegiilor. Va fi multă agitaţie mai ales pe Colegiul 6. Parlamentarii au la dispoziție perioada cuprinsă între 9 noiembrie, de la ora 0.00, și 8 decembrie, ora 7.00, să îi convingă pe alegători să le acorde votul, unii prin promisiuni, iar alții prin realizări care le-au avut până acum. Cetățenii vor merge să pună ștampila pe buletinul de vot în data de 9 decembrie.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -