Capital politic arătând cu degetul spre colegii de Coaliție! Miruță este la Putere dar se dă în Opoziție

0
219

Deputatul Radu Miruță, lider al USR Gorj, joacă o politică murdară în problema restructurării din Complexul Energetic Oltenia. Pe modelul practicat și de senatorul Iordache, Miruță își indică colegii liberali drept vinovați pentru haosul din CEO, în condițiile în care ministrul Energiei este girat și de USR. Acum pedalează pe subiectul sensibil restructurare, dar doar din calitatea de lider politic, mai puțin din cea de parlamentar de Gorj.

„Ministerul Energiei trebuie să prezinte public ultima varianta a planului de restructurare a CEO”, a transmis Miruță într-un comunicat de presă, știut fiind că lucrurile la acest capitol nu sunt nici transparente și, mai mult, bat pasul pe loc.

„Aprobarea Planului Teritorial pentru Tranziție Justă este vitală pentru dezvoltarea județului Gorj. Partea importantă care poate reveni județului Gorj din cele cca. 2 miliarde de euro reprezintă resurse cu impact decisiv pentru așezarea județului nostru pe un drum către un viitor bun pentru toți locuitorii săi. Acest plan va fi trimis în perioada următoare la Bruxelles. Orice fapt care ar putea împiedica această aprobare a PTTJ pentru Gorj de către Comisia Europeană trebuie evitat. Neaprobarea PTTJ ar bloca oportunități reale, greu de identificat din alte surse, pentru dezvoltarea județului Gorj”, a spus parlamentarul având o poziție similară cu cei de la Greenpeace.

„Faptul că nici până la această oră Ministerul Energiei nu a făcut publică ultima variantă a Planului de restructurare a CEO naște legitime semne de întrebare. Oferă acest Plan toate elementele, informațiile, condițiile necesare astfel încât Planul Teritorial pentru Tranziție Justă GORJ să fie unul complet, valid, gata să fie aprobat de Comisia Europeană?!? Cred că Ministerul Energiei are obligația să facă lumină pe acest subiect. Gorjenii, toate părțile interesate în reușita tranziției județului nostru spre o economie alternativă, au dreptul să cunoască lucrurile care vor influența viața lor în viitor. Gorjul nu are voie să rateze aceste resurse cu impact major în privința creșterii competitivității locale prin diversificarea activităților economice și crearea, astfel, de locuri de muncă decente, prin dezvoltarea unei clase antreprenoriale active, consolidate, prin antrenarea unor investiții inteligente în tehnologii și infrastructuri verzi. Cerem ca Ministerul Energiei să facă publică ultima versiune a Planului CEO de Restructurare și să se asigure că aceasta va contribui la aprobarea PTTJ pentru județul Gorj și la accesarea astfel a finanțărilor din Fondul pentru Tranziție Justă de care depinde șansa gorjenilor la un viitor sigur”, a subliniat Miruță, care putea adresa întrebări și în formă scrisă ministrului Energiei, din calitatea de deputat al USR.

Acest gen de demersuri nu sunt însă agreate nici de liderii USR de la centru și nici de miniștrii liberali. Motiv pentru care, președintele USR Gorj trimite comunicare de presă pentru a ieși în evidență în fața salariaților CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here