2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticCârciumaru şi Călinoiu încă negociază cu PP-DD

Cârciumaru şi Călinoiu încă negociază cu PP-DD

Liderul social-democraţilor gorjeni, Florin Cârciumaru, este convins că PSD nu va pierde postul de vicepreşedinte ocupat de Ciprian Florescu la Consiliul Judeţean, deşi recunoaşte că negocierile cu PP-DD nu s-au încheiat în acest sens. Cu toate acestea, Mădălina Ciolocoi speră ca aleşii judeţeni să-şi ţină cuvântul şi să o susţină în continuare în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Şeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu are niciun fel de emoție că partidul ar putea pierde postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean la ședința planificată pentru vineri. Ciprian Florescu ocupă postul de vice, dar o majoritate formală PNL, PDL şi PP-DD l-au schimbat pe acesta în cadrul unei şedinţe extraordinare nerecunoscută de secretarul judeţului şi de juriştii Consiliului Judeţean. Între timp, PSD şi-a făcut cărţile şi mizează pe voturile consilierilor PP-DD la şedinţa ordinară de vineri, deşi Florin Cârciumaru recunoaşte că nu există, încă, un protocol sau o colaborare în acest sens. Florin Cârciumaru a mai declarat că este exclusă orice colaborare cu PNL. Este normal să aibă loc ședința și eu sunt sigur că nu se va întâmpla nimic, nu s-a semnat până în acest moment nimic cu PP-DD, dar știu că s-a discutat și se discută la nivel național, cât și pe plan local, și se merge pe înțelegere. Eu sunt sigur că în continuare domnul Florescu va fi vicepreședinte la Consiliul Județean Gorj. Pe plan local cât și la nivel național este exclusă orice colaborare cu PNL-ul, în momentul de față”, a precizat Florin Cârciumaru.

PSD va avea majoritate

Ciprian Florescu, cel care a fost propus din nou de opoziţie pentru a fi înlocuit din funcţia de vicepreşedinte, declară că nu are emoţii pentru şedinţa de vineri şi nici nu este nerăbdător. Florescu a declarat că până vineri se vor linişti apele încât şedinţa se va desfăşura în linişte şi normal. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de vineri există două proiecte de hotărâre, acestea privesc înlocuirea lui Ciprian Florescu din funcţia de vice, dar şi a Mădălinei Ciolocoi din postul de vicepreşedinte. „Așteptăm ședința de vineri pentru că probabil lucrurile se vor așeza, se vor decanta supărările și lucrurile vor intra, cel puțin așa cred eu, pe un făgaș normal. PSD-ul va face parte în continuare dintr-o majoritate care va decide hotărârile de consiliu și soarta județului”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Ciolocoi speră

Schimbarea Mădălinei Ciolocoi din postul de vicepreşedinte este cu atât mai sigură cu cât PSD au avansat negocierile cu PP-DD, vineri pesediştii având şanse mari să formeze o nouă majoritatea cu aleşii judeţeni de la Partidul lui Dan Diaconescu. Mădălina Ciolocoi, şefa femeilor din PNL Gorj, susţine că se bazează încă pe majoritatea PNL, PDL şi PP-DD, dar adaugă că până vineri este posibil orice să se întâmple. „Aștept să văd ce se va întâmpla vineri, eu am încredere până în ultimul moment în această alianță, dar nu pot exclude faptul că orice filială județeană, a oricui partid, trebuie să respecte linia politică de la centru. Până una alta, alianța dintre PDL- PNL- PP-DD este în vigoare, dar se poate întâmpla orice până la ședința de vineri. Nu vreau să acuz pe nimeni indiferent de cum vor proceda pentru simplul motiv că fiecare partid decide linia politică de urmat la centru, iar în filiale se aplică linia partidului, dacă nu există alte situații de care partidul să ia act la centru”, a declarat Mădălina Ciolocoi, încă vicepreședinte al Consiliul Județean Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -