Acasa / Politic / Cârciumaru: “Noi am dovedit respectul pe care îl avem pentru mineri și energeticieni! Iohannis nu a promulgat legea!”

Cârciumaru: “Noi am dovedit respectul pe care îl avem pentru mineri și energeticieni! Iohannis nu a promulgat legea!”

Parlamentarii PSD susțin că șeful statului trage de timp în privința promulgării legii care vizează reducerea vârstei de pensionare pentru angajații CE Oltenia. Deși proiectul a trecut de votul parlamentarilor în urmă cu o lună nici până la această oră legea nu a intrat în vigoare.

Senatorul PSD Florin Cârciumaru se arată nemulțumit de nepăsarea de care dă dovadă țeful statului în ceea ce privește angajații CEO. Mai exact, proiectul care îi avantaja pe mineri cu privire la vârsta de pensionare nu a fost încă propmulgat de șeful statului. “Proiectul de lege al PSD inițiat de către Mihai Weber, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații CE Oltenia a fost votat, luna trecută, în Parlament. Însă președintele în exercitiu, Klaus Iohannis, nu s-a grăbit să promulge legea pentru a intra în vigoare. Astfel, minerii mai au de așteptat pentru a putea beneficia de această lege susținută și votată de PSD! Minerii mai au de așteptat pentru că Iohannis este preocupat să reinstaureze austeritatea cu PNL/PDL. Astfel, angajații care activează în condiții deosebite vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat, salariații din termocentrale beneficiind de o reducere a vârstei de pensionare cu trei luni pentru fiecare an lucrat. În jur de opt mii de salariați ai CE Oltenia vor fi avantajați de această lege, fiind vorba de toți angajații din cariere și termocentrala Rovinari. Aceste modificări ale Legii pensiilor vin să elimine din discriminările existente la CE Oltenia, față de alte categorii profesionale din țară PSD s-a tinut de cuvânt până la final! “, a declarat senatorul PSD.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*