Cârciumaru, subiect de discuție între partide

0
406

Senatorul Florin Cârciumaru, răvnit de mai multe formațiuni politice. Bârfele din spațiul public au creat zarvă printre politicieni. Zvonul că Florin Cârciumaru nu s-ar mai regăsi pe lista PSD a dus specularea momentului. Liderul PSD susține însă că nu s-a pus problema unor astfel de discuții.

Liderul Pro România recunoaște că și l-ar dori pe Florin Cârciumaru pe liste. Nu neapărat pe prima poziție la Senat, poziție care le revine aliaților din ALDE. „Nu am discutat cu domnul Florin Cârciumaru despre vreo candidatură a dânsului la alegerile parlamentare din partea Pro România. Știți foarte bine că noi am fost săptămâna trecută la București și am hotărât o fuziune prin absorbție cu cei de la ALDE. Acest lucru nu o să se întâmple acum, în perioada de precampanie și campanie, pentru că timpul nu ne permite. Vom candida pe liste Pro România cu colegii de la ALDE. La Gorj, postul de senator va reveni colegilor de la ALDE. Eu sunt convins că orice partid și-l dorește pe domnul Florin Cârciumaru. A fost primar atâția ani, a făcut treabă în Târgu Jiu, cred că are câteva procente bune și orice partid și-l dorește. Domnul Florin Cârciumaru nu este singurul pe care nu îl mai dorește PSD-ul. Toți oamenii care au muncit au fost îndepărtați și au venit alții noi. Au fost dați la o parte și nu se mai aude nimic de ei. Ăsta este stilul conducerii actuale a PSD, să se debaraseze de oamenii care au muncit de-a lungul timpului. Nu poți să spui că domnul Florin Cârciumaru este un om învechit și că nu mai are oameni care să îl aprecieze. Am văzut că în toate sondajele, domnul Cârciumaru este în pole position la încredere și notorietate”, a transmis liderul Pro România Alin Văcaru

Dorit și în PMP

Liderul PMP Gorj susține că și l-ar dori pe Florin Cârciumaru însă este convins că politicianul nu va accepta propunerea de a schimba tabăra politică. „Eu nu am discutat personal cu Florin Cârciumaru despre o candidatură. Până în momentul de față el este membru PSD și este în cărți pentru nominalizare la Senat pe locul întâi. Nu cred că renunță el la PSD și la locul întâi ca să treacă la PMP. Nu știu dacă cei din PSD și-l mai doresc pe listă, pentru că nu am discutat cu ei și nu cunosc ce hotărâre au luat cei de la PSD. Aș face simple speculații. Cel puțin până în momentul de față, eu voi fi pe locul întâi la Camera Deputaților și Ion Rușeț la Senat”, a transmis liderul PMP Nicolae Davițoiu.

Analiză

Pe de altă parte președintele PSD Mihai Weber susține că astfel de discuții sunt inutile și că organizația pe care o conduce este în plin proces de realizare a listelor. „Nu știu de unde s-a scos această variantă. Eu nu am avut o discuție cu domnul Florin Cârciumaru pe tema plecării din PSD sau a schimbării intenției. Deocamdată în PSD sunt deschise listele pentru toți doritorii, s-a deschis procedura de a-și anunța fiecare intenția. La momentul respectiv nu știm cine va candida, cine dorește. Fiecare viitor candidat este dator să își depună o scrisoare de intenție la sediul partidului, alături de un CV, de ceea ce îi recomandă. Vom avea o analiză zilele următoare asupra listei și asupra doritorilor. Până la ora la care discutăm nu știu cine va candida, nu știu câți și-au depus scrisoarea de intenție. Până miercuri este timp suficient să se schimbe multe din datele respective. Nu vă pot spune despre nicio persoană dacă va mai fi candidat sau nu. Până joi ar trebui să avem toate numele doritorilor și atunci putem discuta punctual despre anumite persoane”, susține liderul PSD Gorj Mihai Weber.

Pierderea mandatului

Liderul PSD Gorj este categoric și în ceea ce privește eventualele trădări. Weber nu mai vrea surprize în tabăra PSD. „Sunt niște criterii privind un cod de conduită personal, criterii pe care le-a anunțat conducerea partidului. Vor fi discuții la nivelul conducerii cu fiecare candidat. Practic va fi un fel de interviu cu conducerea partidului pentru fiecare solicitant din fiecare județ. Mi se pare normal să existe o asemenea abordare. Nu trebuie să mai avem surprizele pe care le-a avut orice formațiune politică de-a lungul timpului. Cu siguranță o echipă a luptat ca cineva să ajungă parlamentar, iar după o perioadă de timp parlamentarul respectiv să își schimbe ideologia sau opțiunea politică, lucru care nu este corect. Ar trebui modificată legea. Dacă parlamentarul își schimbă opțiunea politică în timpul mandatului, ar trebui să își piardă mandatul”, a mai declarat Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here