Acasa / Politic / Care pe care?! PSD și PNL își arogă merite

Care pe care?! PSD și PNL își arogă merite

Bugetul a fost aprobat, politicienii încă se ceartă. Amendamentele aduse legii bugetului au fost subiectul care au deschis cutia Pandorei. Acuzați că nu doresc să mărească alocațiile copiilor, social democrați au răspuns liberalilor cu aceiași monedă după votul dat în Plen pe cea mai importată lege din 2019, cea a Bugetului.

Liberalii au încercat din răsputeri să se impună prin amendamentele aduse la legea bugetului. Numai de la Gorj, prin deputatul Dan Vîlceanu, au fost depuse 11 amendamente, fără efect însă. Propunerea de majorare a alocațiilor a fost singura măsură adoptată de Parlament la o diferență foarte mică de voturi. După ce tabăra PSD- ALDE a reușit să, în mare parte, fie să se abțină de la vot fie să voteze negativ, liberalii i-au atacat dur. PNL a depus un amendament privind dublarea alocațiilor pentru copii. „Acesta amendament a trecut în Plenul Guvernului. Trebuie să precizez că singurul deputat de Gorj care a semnat pentru a fost liderul PNL Gorj deputatul Dan Vîlceanu. A fost, se pare, o eroare a parlamentarilor care fac parte din arcul guvernamental fiind înregistrate 123 de voturi pentru și 119 împotrivă iar ulterior s-a încercat reluarea votului pentru ca alocațiile copiilor să nu fie majorate dat fiind faptul că nu a fost acceptat amendamentul PNL așa cum a fost depus el. Au trecut costurile cu majorarea alocaților în deficitul bugetar. PSD-ALDE va respecta legea dar va plăti aceste alocații din datorie. Mărirea pe deficit creează probleme din punct de vedere financiar”, declarat purtătorul de cuvânt al PNL Gorj Denisa Șuță.

Populisme

Nici legea bugetului nu a trecut fără ceartă. PSD-iști au fost de această dată cei care i-au acuzat pe liberali de demagogie ieftină. „PNL- USR au zvâcniri populiste. Dau dovadă, încă o dată, de o demagogie ieftină, care scoate în evidență penibilul în care se află. PNL și USR au ales să nu voteze proiectul bugetului de stat pe 2019, implicit nici amendamentul care prevedea majorarea alocațiilor copiilor de la 1 martie 2019. Bugetul a fost adoptat de plenul reunit al Parlamentului cu 275 de voturi pentru, 122 de voturi împotrivă şi două abţineri. UDMR a votat alături de PSD şi ALDE. Bugetul reflectă realitatea economică şi socială din acest moment din România şi de asemenea concepţia politică şi programul politic al alianţei care a câştigat în mod foarte clar alegerile parlamentare în 2016”, a transmis PSD Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*