Câţi liberali au plecat la miting în capitală

0
13

Liberalii gorjeni s-au mobilizat pentru a merge la mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură depusă de PNL. Moţiunea se numeşte „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta”. Peste 300 de liberali au plecat în această dimineaţă cu 6 autocare, dar şi cu maşini personale.

barbu-valceanu

De la nivel central, PNL Gorj a primit cota de 200 de persoane pentru acest miting, s-au deplasat însă mai mulţi cu o sută.

„Sper ca parlamentarii să voteze pentru oameni, nu pentru interese”

Copreşedintele Dan Vîlceanu spune că este inadmisibil ca cineva să accepte ca banii românilor să fie cheltuiţi cu semnătura unui premier trimis în judecată pentru spălare de bani. „Parlamentarii vor ridica mâna în numele a mii de oameni. Dacă moţiunea nu trece înseamnă că îşi bat joc de ţară şi nu se gândesc la oameni, ci numai la interesele lor personale. Este inadmisibil şi nu putem tolera ca prim-ministrul României, trimis în judecată pentru spălare de bani, să semneze pentru cheltuirea bugetului statului. Sau să semneze acte normative, fiind trimis în judecată pentru fals”, spune Dan Vîlceanu.

Tudor Barbu: „Respingerea moţiunii este o eroare”

Liberalii nu au majoritate în parlament, motiv pentru care se aşteaptă la orice. Le-ar mai trebui 100 de parlamentari pentru Victor Ponta să fie schimbat. „În niciun caz, respingerea prin vot a moţiunii nu reprezintă un eşec, ci o gravă eroare a celor care, prin vot, susţin un guvern condus de un acuzat penal pentru fapte de corupţie. Niciun locuitor din Gorj nu trebuie să uite că dosarul în care Ponta este trimis în judecată are legătură cu infracţiuni comise în acest judeţ. Este inacceptabil ca liderii PSD Gorj să îl susţină pe cel care a furat din banii de la Rovinari şi Turceni”, a spus Tudor Barbu, copreşedinte PNL Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here