Acasa / Headlines / Ce spun Weber și Cârciumaru despre candidatura lui Florescu la șefia PSD Gorj

Ce spun Weber și Cârciumaru despre candidatura lui Florescu la șefia PSD Gorj

Liderii PSD Gorj neagă informațiile apărute „pe surse” cum că deputatului Mihai Weber i se pregătește un contracandidat în viitoarele alegeri pentru șefia organizației județene. Președintele Florin Cârciumaru spune că nu a negociat nimic cu Ciprian Florescu, cel anunțat drept posibil candidat în cazul în care vor avea loc alegeri. În schimb, Mihai Weber declară că și l-ar dori aproape pe Florescu, în cazul în care legea îi va permite pe viitor.

Actualul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, este dat de numeroase voci drept posibil candidat la funcția de președinte al organizației județene a PSD. Cum legea nu îi permite deocamdată să facă politică, Florescu spune că nu ia în calcul o astfel de variantă. „Nu este vorba de așa ceva. Nici nu putem să luăm în discuție acest subiect, pentru că statutul de prefect și de înalt funcționar public nu îmi permite să fac politică. Nu am de gând să renunț la această funcție acum. Am un mandat, am un proiect pe care trebuie să îl duc la bun sfârșit. Există posibilitatea ca odată trecut noul Cod Administrativ prefecții să devină demnitari, dar este devreme să discutăm despre așa ceva. Fie când n-oi mai fi prefect, fie când legea îmi va permite să fac pasul înapoi spre zona politicului, o voi face”, a comentat Ciprian Florescu.

„Nu am discutat cu nimeni”

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, spune și el că nu a discutat cu nimeni de la București posibilitatea unei candidaturi a lui Ciprian Florescu, așa cum se vehiculează. „Nu este adevărat. Sunt numai zvonuri, declarații prin care se caută să se tensioneze atmosfera din cadrul organizației PSD Gorj. Am susținut și susțin în continuare ca organizația să fie condusă de o echipă aleasă democratic, prin vot. În niciun caz eu, Florin Cârciumaru, nu am discutat cu nimeni despre a nu se mai organiza alegeri la Gorj și nu am discutat nici cu domnul prefect despre o eventuală candidatură”.

„L-am sprijinit pentru a ajunge pe funcții”

Principalul doritor al funcției de președinte peste PSD Gorj, Mihai Weber, nu ia nici el în calcul o candidatură a lui Florescu, însă îi aruncă mingea la fileu amintindu-i că l-a susținut în trecut pentru funcțiile pe care le-a ocupat. „Nu au fost discuții pe această temă. S-a mai găsit un alt subiect, că așa ne place nouă să mai răscolim și să găsim subiecte. Posibila candidatură a oricărei persoane nu este o interdicție, sunt foarte mulți care își doresc anumite funcții. Dacă cineva dorește să candideze atunci când vor fi alegeri, totul este deschis. Ciprian Florescu este un om pe care îl apreciez, l-am sprijinit pentru a ajunge pe diverse funcții și m-aș bucura să fie alături de mine într-o echipă viitoare, indiferent pe ce poziție”, a spus deputatul Mihai Weber.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*