2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesChivu, asasinat politic din cauza liderului PSD

Chivu, asasinat politic din cauza liderului PSD

După ce conducerea PP-DD l-a exclus din partid pe viceprimarul cu atribuţii de primar de la Rovinari, Laurenţiu Chivu, liberalii gorjeni ies la atac. Aceştia îl acuză pe şeful PSD Gorj, Ion Călinoiu, de implicare şi rea intenţie în acest caz.

chivu-rovinari

După moartea primarului Dorin Filip, liberalii majoritari din Consiliul Local Rovinari l-au susţinut politic pe Laurenţiu Chivu în postul de primar interimar, dar, acum, liderii PNL Gorj cred că acesta a pierdut mandatul din cauza pesedistului Ion Călinou. Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj, a declarat pentru Radio Omega că excluderea lui Chivu din PP-DD şi automat pierderea mandatului de consilier au fost „mâna” social-democratului Ion Călinoiu, care ţine cu orice preţ să menţină oraşul Rovinari în scandal. În zilele următoare, PNL Rovinari va lua o decizie în ceea ce priveşte propunerea unui liberal pentru preluarea atribuţiilor de primar al oraşului. „Eu am constatat cu tristeţe să spunem aşa că în speţa de la Rovinari, Călinoiu şi PSD-ul ţin cu orice preţ să bulverseze administraţia locală de la Rovinari. Altfel nu pot să îmi explic cum pot avea atâta minte după ce situaţia părea liniştită s-au găsit ei să facă asemenea gesturi. Din punctul nostru de vedere vom rezolva problema rapid. O să apară şi Tudor Barbu în Gorj şi vom lua cea mai bună decizie pentru rovinăreni, pentru că asta ne interesează cel mai mult”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. Liberalul Dan Vâlceanu a mai precizat pentru Radio Omega că Laurenţiu Chivu de la PP-DD a fost, practic, asasinat politic de pesedistul Ion Călinou, care ţine cu tot dinadinsul să distrugă administraţia publică locală din Rovinari, mult dorită de PSD. „Cei din PSD, pentru că aici e o chestiune reglată de domnul Călinoiu, nu de altcineva. Eu ştiu canalul de relaţii Călinoiu –Simona Man. Le-am mai văzut când am văzut acea majoritate în Consiliul Judeţean. Vă garantez că nu le va ieşi niciodată asta şi rovinărenii nu vor avea de suferit din cauza PSD-ului. Încercarea asta de a asasina politic un om cum e Laurenţiu Chivu doar pentru că nu am vrut noi să îl dăm afară şi pentru asta i-a fost ciudă cuiva, mie nu mi se pare corectă. Mai departe nu am multe de comentat. Laurenţiu Chivu a fost asasinat politic din PP DD de mâna lui Călinou pentru că Ion Călinoiu ţine cu tot dinadinsul să omoare administraţia din Rovinari. El nu a fost niciodată în PSD şi decât să fie la alt partid mai bine omoară-l!”, a mai precizat Dan Vâlceanu.

Îl aşteaptă în PNL

Liberalii gorjeni îl aşteaptă în rândul lor pe Laurenţiu Chivu, fostul viceprimar PP-DD al oraşului Rovinari. Chivu a fost exclus din PP-DD, conducerea partidului considerând că acesta a adus prejudicii de imagine prin implicarea în mai multe scandaluri care au avut loc la primăria Rovinari, după moartea primarului PNL, Dorin Filip. Mai mult decât atât, cel mai probabil s-a ajuns la excluderea lui Chivu din PP-DD şi ca urmare a faptului că acesta şi-a negociat menţinerea în funcţie, la o terasă din centrul Târgu-Jiului, cu liberalii Dan Vâlceanu şi Tudor Barbu. Ulterior, într-o conferinţă de presă, senatorul Tudor Barbu chiar a declarat că Laurenţiu Chivu este un liberal autentic, afirmaţii care, se pare, au cântărit greu în decizia de excludere a viceprimarului din PP-DD. Pentru că au fost şi ei implicaţi în soarta politică a lui Chivu, liberalii gorjeni îi fac acum o invitaţie fostului PP-DD-ist. „Dacă vrea să vină în PNL, să depună adeziune”, îi transmite Dan Vâlceanu lui Laurenţiu Chivu. „Dacă va vrea să se înscrie în PNL va depune o adeziune şi Biroul Organizaţiei Rovinari va lua în discuţie această adeziune. Aceasta este procedura care trebuie urmată”, a declarat Dan Vâlceanu. „Laurenţiu Chivu este valoros, poate să vină la PNL”, declară la rândul său, Tudor Barbu, care mai spune că nu întâmplător Chivu a fost „mâna dreaptă” a lui Dorin Filip timp de 10 ani. „Domnul Laurenţiu Chivu este valoros din două motive. A fost validat prin vot de oameni şi a fost mâna dreaptă a regretatului Doru Filip. Eu nu pot să cred că cineva în Gorj poate spune că Doru Filip nu a fost un lider politic valoros. Dacă Doru Filip l-a crescut şi l-a ţinut lângă el pe Chivu timp de zece ani asta spune ceva despre valoarea domnului Chivu, după părerea mea. Dacă domnul Dan Vâlceanu a spus că îi aşteaptă adeziunea lui Laurenţiu Chivu la PNL îi sunt alături lui Dan Vâlceanu întru-totul”, a opinat Tudor Barbu.

Barbu vorbeşte despre interese mafiote la Rovinari

Senatorul liberal, Tudor Barbu acuză interesele de tip mafiot şi financiar din partea unei grupări şi consideră că acestea au stat la baza excluderii lui Chivu, nu motivele invocate de conducerea PP-DD. „Eu nu ştiu cine l-a asasinat sau nu politic pe domnul Chivu, dar cei care au făcut gestul incredibil de a lăsa Rovinariul fără un primar bun la cârma oraşului nu au avut nimic bun în cap referitor la locuitori. Probabil ca şi în alte ocazii interesele de tip mafiot şi interesele de tip financiar au stat la baza acestei decizii. Nu văd altfel de ce să dai jos un om pe care l-a crescut şi l-a ţinut lângă el Doru Filip şi pe care nouă consilieri liberali din nouă l-au susţinut”, a spus Tudor Barbu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -