Cîțu: “CEO se va închide dacă nu urmează planul de restructurare!”. Cârciumaru: “Specialistul” Cîțu seamănă panică în rândul salariaților”

9
26

Ministrul Finanțelor, taxat de senatorul PSD Florin Cârciumaru. Parlamentarul de Gorj critică ieșirea publică a lui Florin Cîțu, care, într-o declarație a afirmat că CE Oltenia se va închide dacă nu trece la restructurări.

“Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat pentru a primi ajutor de salvare din partea statului, iar Ministerul Finanţelor a trimis inspecţia financiară în control pentru a vedea ce s-a întâmplat cu fondurile acestei companii, a fost declarația făcută de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

“Specialist”

Vorbele ministrului au fost taxate de senatorul Florin Cârciumaru care consideră că actualul Guvern apelează la cea mai simplă, nu și benefică, variantă pentru Complexul Energetic Oltenia. “Nu trece o zi fără ca miniștrii demiși ai PNL să nu facă vreo gafă sau declarații care să nu-i afecteze pe români! Unul dintre miniștrii demiși ai lui Klaus Johannis, care perseverează în acest sens, este Florin Cîtu, șeful Ministerului de Finanțe, care, astăzi, a anunțat nonșalant că cei 13.000 de salariați ai CE Oltenia își vor pierde locurile de muncă, dacă societatea de producere a energiei pe cărbune nu va îndeplini toate criteriile stabilite înaintea acordarii ajutorului de stat. „Specialistul” Cîtu nu anunță că a găsit soluția pentru sprijinirea CE Oltenia, în problema prețului mare al certificatelor de carbon, ci anunță închiderea companiei energetice! Consider că astfel de afirmații hazardate ale „specialistului” demis de la Finanțe nu numai că nu ajută cu nimic CE Oltenia, ci, din contra, produc mult rău companiei, afectându-i imaginea și relațiile economice cu ceilalți colaboratori, dar și semănând panică în rândul salariaților”, susține Florin Cârciumaru.

Promisiuni nerespectate

Cârciuaru critică încontinuare modul de guvernare liberal care, după părerea politicianului, ar duce la sfâșitul economic al țării. “Încă din prima zi a instalării la Palatul Victoria, Guvernul Orban a trecut la tăieri de fonduri și programe care ajutau românii, prevestind „Sfârșitul” economic al țării, în loc să pună în aplicare promisiunile mărețe făcute la ultimele campanii electorale. În cele trei luni de pseudo-guvernare, liberalii susținuți de USR nu au făcut altceva decât să se răzbune pe medici, profesori, liftiere, pensionari și chiar pe copii, cunoscut fiind faptul că PNL și Iohannis au amânat creșterea alocațiilor și a pensiilor. In afară de răzbunare, liberalii lui Iohannis au mai fost preocupați de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, dar și de declanșarea alegerilor anticipate pentru Parlament, deși aceste două „proiecte de guvernare” sunt contestate în continuare de CCR și chiar de reprezentanții UE”, a mai declarat social-democratul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here