Acasa / Politic / Consilierii locali din Târgu Jiu, „cumpărați” de primar cu funcția de administrator public?

Consilierii locali din Târgu Jiu, „cumpărați” de primar cu funcția de administrator public?

Funcția de administrator public al municipiului Târgu Jiu a devenit monedă pentru „cumpărarea” aleșilor locali! Cel puțin asta acuză consilierul local Eduard Lădaru, care spune că apropiați ai primarului Marcel Romanescu i-au propus ocuparea funcției ce ar urma să fie plătită cu peste 10.000 de lei lunar. Potrivit lui Lădaru, astfel de negocieri se poartă și cu reprezentanții altor partide politice, motiv pentru care vrea scoaterea postului din organigramă. Consilierul PSRO Ion Butan recunoaște că astfel de zvonuri circulă de mult timp în Consiliul Local.

Subiectul administratorului public aprinde din nou spiritele în rândul aleșilor locali, luați de mirajul funcției plătite regește. Eduard Lădaru spune că astfel de negocieri au loc în continuare, iar printre cei cărora li s-a propus funcția se numără și el. „Domnul primar a trimis emisarii lui să ne propună la mai mulți funcția de administrator public. Ieri a venit un emisar al domnului Romanescu la mine, alaltăieri a fost la altcineva. A propus și consilierilor PSD, și de la mai multe partide. Îi transmit domnului primar să fie primar și să nu-și mai bată joc de municipiul Târgu Jiu și de Consiliul Local și să pună mâna la muncă. Nu mă interesează funcția de administrator public. Cred că este o funcție care ar fi plătită degeaba. Chestiunile astea de doi lei, de a cumpăra consilieri locali, îi sunt caracteristice doar lui Marcel Romanescu, nici măcar Cârciumaru nu făcea lucrul ăsta. Eu o să propun să scoatem din organigramă acest post foarte bine plătit. E vorba de cel puțin 150.000 de lei anual”, a declarat Lădaru.

„Orientarea a fost spre mine”

Consilierul PSRO Ion Butan recunoaște că subiectul a fost redeschis de câteva zile, iar printre cei vehiculați se numără și el. „La nivel de zvon, am înțeles că au mai fost interpelați încă doi colegi. Tot așa, la nivel de zvon și eu am aflat, dar concret, oficial, nu mi s-a făcut nicio propunere. Probabil orientarea a fost spre mine având o experiență mai mare, pentru că am lucrat ca revizor contabil la Artego și inspector la Finanțe, dar e un post foarte greu. Nu am luat nicio hotărâre, din moment ce nu mi s-a făcut nicio propunere oficială”, spune Butan.

„Unde a fost abordat Lădaru, pe centură?”

Consilierul liberal Eduard Berca, cel care a recunoscut demult că își dorește postul de administrator public, nu știe ca primarul Marcel Romanescu să fi purtat astfel de negocieri, cum acuză Lădaru. „Nu cunosc să fi fost discuții pe tema asta. E o minciună, o aberație a lui Lădaru. Unde, pe centură, cine l-a abordat? În niciun caz nu cred că se pune problema așa, cu negocieri pe sub masă. Trebuie să fie o procedură transparentă de concurs pentru postul respectiv, cu tematică, bibliografie, nu cum spune Lădaru, să se facă tot felul de tranzacții. Cred că a început să le curgă balele consilierilor din arcul de la putere după postul respectiv”, a comentat Eduard Berca.

„Nu cred că vor fi trădări”

Viceprimarul Adrian Tudor nu se teme că o eventuală propunere de acest gen a primarului Romanescu ar putea duce la trădări din partea consilierilor majorității și spune că încă nu este convins de necesitatea ocupării postului. „Nu trebuie să fie funcția asta un troc politic. Nu cred că vor fi trădări în alianța din Consiliul Local, pentru că partenerii de alianță sunt oameni foarte serioși și dacă își doreau o astfel de funcție veneau către noi, către majoritate. Dacă vreunul dintre colegi dorește să fie administrator public, nu e niciun fel de problemă. Îl putem susține dacă se consideră că poate să facă o figură bună pentru municipiul Târgu Jiu. Dacă Marcel Romanescu va reuși să argumenteze de ce e nevoie de administrator public, cu siguranță vom putea lua o decizie bună, dar deocamdată n-am înțeles ce se dorește”, a declarat vicele Adrian Tudor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*