2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăPoliticCostoiu, un risc asumat de PSD Gorj

Costoiu, un risc asumat de PSD Gorj

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru recunoaşte că organizaţia judeţeană şi-a asumat un risc atunci când l-a desemnat pe Mihnea Costoiu candidat la Senat pe Colegiul 2. Acesta se referă la faptul că Mihnea Costoiu nu va putea şi prezent la Gorj mai tot timpul în campania electorală pentru că are „treburi” la Bucureşti, la Ministerul Cercetării. Primarul PDL Liviu Cotojman, contracandidatul lui Costoiu, crede că absenţa pesedistului în Gorj îi va avantaja pe candidaţii din opoziţie.

Liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, îl scuză pe Mihnea Costoiu, candidat la alegerile parţiale de pe Colegiul 2 Senat, de faptul că nu a mai ajuns la Târgu-Jiu, deşi i-a fost anunţată candidatură de mai bine de o lună. Costoiu a lipsit chiar de la proprie lansare a candidaturii pe motiv că a fost reţinut cu treburi la Bucureşti la Ministerul Cercetării. Contracandidatul lui Costoiu, edilul Liviu Cotojman de la PDL crede că acesta nu va apărea în Gorj nici în timpul campaniei electorale care va începe pe 10 mai, situaţie care îl va favoriza pe pedelist. Deşi campania pentru alegerile parţiale durează doar 14 zile, liderul PSD Gorj crede că Mihnea Costoiu are timp să-şi facă propagandă pe Colegiul 2, dar şi să conducă Ministerul Cercetării. Florin Cârciumaru recunoaşte că pesediştii gorjeni şi-au asumat riscul că Mihnea nu va putea fi în permanenţă la Gorj aşa cum e în cazul contracandidaţilor săi. „Să nu uităm că domnul Mihnea Costoiu este ministru şi că trebuie să facă faţă şi în campanie, dar şi la postul pe care îl are la Bucureşti. Noi ne-am asumat această responsabilitate şi acest risc pe faptul că dânsul nu o să poată fi în judeţ zi de zi cum sunt primarii Cotojman şi Mazilu. Prin calităţile lui Costoiu, PSD va câştiga alegerile la Gorj”, este de părere Florin Cârciumaru.

Cotojman se crede favorit

Candidatul PDL la Senat, Liviu Cotojman, crede că absenţa lui Costoiu în Gorj îl va avantaja la alegeri. „Absenţa lui Costoiu de la lansarea propriei candidaturi mă va avantaja la alegeri”, declară încrezător Liviu Cotojman, candidatul PDL la alegerile de la Senat. Pedelistul a comentat la Radio Omega lipsa pesedistului Mihnea Costoiu de la lansarea ca şi candidat PSD, dar şi absenţa acestuia din viaţa politică a Gorjului. În acest sens, Liviu Cotojman spune că electoratul gorjean nu îl va vota cu siguranţă pe Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării, care ezită să apară la Târgu-Jiu. Declarându-se un fan al preşedintelui Traian Băsescu, edilul Liviu Cotojman se bazează la alegerile parţiale şi pe voturile Forţei Civice Gorj, dacă această formaţiune nu va reuşi să stabilească propriul candidat.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -