Cumnata lui Iordache îşi sfidează şefii de partid şi cere pentru afacerist locul doi la deputaţi

2
128

cristina-cilibiu-iordachePrimarul PSD din Turceni, Cristina Cilibiu, îi avertizează pe liderii PSD Gorj că îi va face campanie lui Ion Iordache alături de primari PNL şi ALDE, indiferent de la ce partid va candida afaceristul. Cristina Cilibiu s-a declarat deranjată că şefii săi de partid au somat-o în ceea ce priveşte explicaţiile pe care aceasta trebuia să le ofere în cazul cumnatului său Iordache, fost primar PNL care a ajutat-o în vară să preia conducerea primăriei Turceni.

Declaraţii surprinzătoare făcute de Cristina Cilibiu preşedinta organizaţiei PSD Turceni, în cazul Ion Iordache, fost primar PNL care doreşte să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare. Social-democrata a anunţat la Radio Omega că îl va susţine pe Ion Iordache la parlamentare indiferent dacă acesta va putea candida pe listele PSD sau pe listele oricărui alt partid politic. Mai mult decât atât, Cristina Cilibiu, care câştigat un mandat de primar la Turceni cu sprijinul PSD declară că Ion Iordache este susţinut pentru o candidatură în Parlamentul României chiar şi de către primari de la PNL şi ALDE. Preşedinta organizaţiei PSD Turceni, Cristina Cilibiu, infirmă zvonurile că Iordache ar fi susţinut pe listele PSD de un lider important al partidului. Surprinzător este faptul că era cunoscut, în organizaţia PSD Gorj, faptul că afaceristul Iordache era un apropiat al partidului chiar şi pe vremea când era la PNL, lucru confirmat la Radio Omega de Cristina Cilibiu, cumnata acestuia. Este şi motivul pentru care Cilibiu şi alţi câţiva primari din „lotul Ydail” îl vor pe Iordache de la Turceni chiar pe locul doi la Camera Deputaţilor, după Victor Ponta. „Nu sunt neapărat primari PSD care şi-au declarat susţinerea faţă de Iordache. Sunt şi primari PNL şi ALDE şi mulţi alţi primari. O să-i vedeţi şi dumneavoastră. În Comitetul Executiv al PSD Gorj ne vom susţine punctul de vedere. Nu ştiu ce discuţii sau dacă au fost discuţii între Iordache şi liderii PSD. Nu ştiu ce să vă spun. Eu sper ca Iordache să poată să candideze pe lista PSD pentru că a ajutat acest partid, i-a ajutat pe foarte mulţi primari. Eu îmi asum responsabilitatea: îl voi susţine indiferent de partidul la care va candida. Sunt foarte mulţi candidaţi care-şi doresc acest loc doi şi eu mi-aş dori ca Iordache să fie tot pe doi”, a mai spus Cilibiu fără a explica în ce a constat ajutorul dat de afacerist primarilor din zona Turceni.

Deranjată de şefi

În aceste condiţii, Cristina Cilibiu nu consideră nici ea că era nevoie ca liderul organizaţiei PSD Gorj, Florin Cârciumaru, să fie informat despre faptul că Ion Iordache are adeziune în partid de un an. Mai mult decât atât, Cilibiu afirmă că, de fapt, liderii PSD Gorj trebuiau să se intereseze de situaţia lui Iordache, nu să aştepte explicaţii din partea ei. „Nu m-a întrebat nimeni de Iordache. Dacă interesa pe cineva situaţia de la Turceni, cu mare drag o lămuream. S-a ştiut şi s-a vehiculat în presă de mai bine de un an că Iordache este aproape de PSD, l-a susţinut şi pe Ponta la prezidenţiale şi la locale şi numai. Nu era un lucru nou, nu ştiu de ce se face atâta vâlvă. Nu se ştia de adeziune pentru că el nu are nicio funcţie în partid. Este un simplu membru. Cine dorea să ştie şi era interesat de situaţia de la Turceni putea să mă întrebe, adică nu era nimic secret. Nu îl impunem pe Iordache. Nu l-am informat pe preşedinte pentru că am vrut să vedem lista cu care vine PSD, să vedem oamenii. Ne vrem şi noi un om care să ne ajute în continuare, să ne reprezinte. A făcut atâtea lucruri bune pentru noi! Dânsul nu şi-a dorit niciodată. Invitaţia de a candida a venit din partea noastră. Nu am avut nicio discuţie cu domnii Cârciumaru sau Călinoiu, dar o să avem în curând la Comitetul Executiv şi o să-l susţinem pe Iordache”, a mai declarat Cristina Cilibiu la Radio Omega, deranjată că vicele Ciprian Florescu a somat-o public pe aceasta să vină cu explicaţii despre vechimea cererii lui Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here