Dan Diaconescu va candida la Gorj pe Colegiul lui Ponta

0
27

Eşecul privatizării Oltchim Râmnicu-Vâlcea a generat un adevărat război între perdantul Dan Diaconescu şi premierul Victor Ponta. „Circul privatizării Oltchim trebuie să înceteze”, îi transmite premierul Victor Ponta lui Dan Diaconescu. În schimb, vedeta de televiziune îl anunţă pe Ponta că va candida la Gorj pe Colegiul 6 la Deputaţi. Social-democratul Vasile Popeangă consideră că Dan Diaconescu este un om frustrat şi nu va lua pe Colegiul 6 la Gorj mai mult de 5% la parlamentare.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat. Ponta consideră că este necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze. Acesta a mai spus că „Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului”. „S-a luat act de anularea licitaţiei şi de faptul că procedura de privatizare a eşuat. Circul declanşat în urma cu 10 zile trebuie să înceteze. Oamenii nu au nevoie de circ, ci de pâine. Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului. S-a ajuns în acest moment la o situaţie gravă în urma unor ani de gestiune frauduloasă, girata de mai mulţi miniştri, începând cu ministrul Videanu. PDL ne reproşează privatizarea Oltchim, dar angajamentul de privatizare a fost luat de democrat-liberali”, a declarat Victor Ponta.

D.D. se răzbună

Chiar dacă nu a reuşit să facă dovada plăţii celor 45 de milioane de euro pentru cumpărarea pachetului de acţiuni deţinut de statul român la Oltchim, Dan Diaconescu a confirmat că va candida oriunde va candida şi premierul Victor Ponta. Astfel, liderul de facto al PP-DD va candida în Gorj pe colegiul 6, acolo unde Victor Ponta şi-a anunţat deja candidatura pentru un nou mandat de deputat. Diaconescu a declarat la un post de televiziune naţională că în acest fel încearcă să-l împiedice pe Victor Ponta să mai acceadă în Parlamentul României. „M-au rugat mulți specialiști în politică să obturez accesul lui Ponta în viitorul Parlament. Drept urmare, voi candida în colegiul în care va candida domnul Ponta, oriunde va candida el, la Iaşi, la Gorj, oriunde va candida”, a declarat supărat Dan Diaconescu. Acesta a explicat că țelul său este ca Ponta să nu obțină majoritatea la alegeri și să piardă locul de parlamentar la redistribuire. „Voi câștiga în acel colegiu în fața domnului Ponta. Oricât ar plăti el și cât ar frauda el în colegiul ăla, n-are cum să treacă de 49 la sută. Și atunci, el nu mai intră în Parlament. Nu vreau să mă răzbun, dar eu cred că am arătat, mai ales prin ce s-a întâmplat, că Ponta este un mini-ciocoi, fiindcă el nu este un mare ciocoi, el a început să fure acum, de câteva luni, de când este prim ministru, dar este un tip fără suflet”, a mai declarat Dan Diaconescu pe un post naţional de televiziune.

Diaconescu, un om frustrat

Deputatul Vasile Popeangă a comentat la Radio Omega declaraţiile lui Dan Diaconescu, prin care anunţa că va candida la alegerile parlamentare pe Colegiul de Deputaţi, de la Gorj, al premierului Victor Ponta. Social-democratul Vasile Popeangă crede că din aceste declaraţii rezultă că Dan Dicaonescu este un om frustrat, care nu a încercat să păcălească Guvernul să pună mâna pe Oltchim Râmnicu-Vâlcea, iar acum fondatorul PP-DD încearcă se se răzbune prin orice mijloace. În opinia deputatului Vasile Popeangă, vedeta de televiziune nu va obţine pe Colegiul 6 la Gorj nici măcar 5%, în timp ce Victor Ponta va fi ales din nou deputat cu o majoritate covârşitoare. „Asta e declaraţia unui om frustrat, un om care la ambiţie face asemenea declaraţii. Dar eu apreciez că n-are nicio şansă în faţa lui Ponta. După părerea mea, nu cred că va lua mai mult de 5% pentru că, până atunci lumea, îşi va da seama cine este Dan Diaconescu, ce urmăreşte, cât rău poate să le facă oamenilor care au încercat să creadă în el. După episodul cu Oltchim va fi foarte uşor ca oamenii să-l asemene cu Stoica ce a înfiinţat CARITAS. Lui Ponta nu are de ce să îi fie frică”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here