Dan Vîlceanu a depus jurământul în calitate de ministru de Finanțe. Ce s-a întâmplat cu dosarul penal în care era vizat

0
258

Dan Vîlceanu a depus, astăzi, jurământul de învestire la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie scurtă. Deputatul Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, a citit formula clasică de depunere a jurământului, a semnat, după care a mers cu mapa la şeful statuui.

Președintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declarație după momentul în care Vîlceanu a depus jurământul

„Președintele îşi face treaba. El nu trebuie să aibă gesturi de prietenie”, a precizat Virgil Guran, liderul senatorilor PNL. Acesta a declarat că liberalii mai bine s-ar concentra pe guvernare.

Dan Vâlceanu a fost scos din dosarul de evaziune fiscală

Noul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a fost scos din dosarul de evaziune fiscală de care este vizată firma care aparţine familiei sale, a prezentat publicația Adevărul, conform unor surse. Procurorii au dispus clasare pentru fapta care l-ar viza, iar cauza a fost disjunsă pentru un membru al familiei ministrului de Finanțe şi trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Decizia a fost dispusă de Parchetul General, unde dosarul a fost trimis după ce Dan Vîlceanu a fost ales parlamentar. Procurorii au considerat că nu sunt elemente potrivit cărora ar fi săvârşit fapte penale, iar în dosar este vizat acum un membru al familiei ministrului.

Cauza a fost deschisă ca urmare a unei sesizări a ANAF privind fapte de evaziune fiscală la firma pe care familia sa o deţine şi unde Dan Vîlceanu a lucrat în trecut ca economist şi director economic.

Prejudiciul stabilit de echipa de control este de aproximativ 630.000 de lei, format din neplata impozitului pe profit şi TVA. În raportul de control se menţionează că ar fi fost făcute achiziţii care nu sunt reale, cu scopul de diminua impozitele de achitat. Astfel, nouă din cei 15 administratori sau asociaţi ai societăţilor care figurează ca furnizori poartă numele Stănescu, iar facturile au acelaşi scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here