2.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 17, 2021
AcasăHeadlinesSe decide soarta lui Dian Popescu

Se decide soarta lui Dian Popescu

Soarta senatorului Dian Popescu va fi decisă la sfârşitul lunii ianuarie. Atunci, politicianul va afla dacă va pierde şefia PNL Gorj în urma condamnării la cinci luni cu suspendare în dosarul de corupţie. Decizia va fi luată în urma Consiliului Naţional al noului PNL ce va avea loc la Bucureşti.

Delegaţie mai mare din partea PNL

Situaţia senatorului Dian Popescu va fi un punct important pe ordinea de zi a Consiliului Naţional al noului PNL, mai ales că foarte mulţi politicieni din vechiul PDL vor ca acesta să fie înlăturat de la şefia partidului, după condamnarea cu suspendare primită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Toate problemele noului PNL vor fi rezolvate în luna februarie, când va avea loc întâlnirea Consiliului Naţional. Delegaţia lui Dian Popescu, co-preşedintele PNL Gorj, va fi mai mare decât a pedelistului Dan Vâlceanu. Numărul membrilor în cadrul celor două delegaţii prezente la consiliu fiind stabilite în funcţie de rezultatele alegerilor care au avut loc în ultimii ani, după cum a declarat Denisa Şuţă, vicepreşedinte al fostului PDL Gorj.

Regulile după care va “juca” noul PNL

Dian Popescu are motive serioase de îngrijorare, mai ales că numeroşi politicieni au trimis memorii oficialilor din capitală, reclamându-l pe copreşedintele PNL, în speranţa că acesta va pierde şefia liberalilor. Dian Popescu a fost condamnat în dosarul “Lotul Pştişani”, dar cu toate acestea are mare încredere că va rămâne în fruntea liberalilor, senatorul susţinând că în sentinţa primită a fost achitat pentru faptele de corupţie, fiind condamnat doar pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, acuzaţie pe care va încerca să o demonteze la completul de cinci judecători. În cadrul Consiliului Naţional convocat pe 31 ianuarie vor fi votate toate hotărârile emise de comisia organizatorică de unificare a PNL şi se vor lua decizii cu privire la structura partidului, în sensul că se va stabili dacă structura va funcţiona cu un singur preşedinte sau cu 2 co-preşedinţi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -