9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăPoliticDeciziile Guvernului îi ambiționează pe fermieri.”Sper să punem bazele unei cooperative”

Deciziile Guvernului îi ambiționează pe fermieri.”Sper să punem bazele unei cooperative”

Agricultorii din Gorj, deciși să pună bazele unei cooperative. După palma data de Guvern prin programul “tomata”, gospodarii speră să își facă singuri intrarea în marile magazine.

Decizia de a pune punct unui program de succes din agricultura românească i-a făcut pe inițiatori să critice decizia Guvernului. Mihai Weber susține că în toate domeniile sunt probleme. “Guvernul distruge agricultura românească. Încă din septembrie 2020, trăgeam un semnal de alarmă referitor la indiferența politicienilor de dreapta față de producătorii români. Programul „Tomata”, unul dintre programele derulate cu succes în guvernarea PSD, este îngropat de actualii guvernanți. După ce în anul 2020 programul a beneficiat de fonduri din ce în ce mai reduse, anul acesta agricultorii au aflat cu stupoare că investițiile pe care le-au făcut nu vor mai beneficia de subvenții, deoarece, așa cum le-a transmis ministrul Agriculturii, nu mai sunt bani pentru continuarea acestui program (așa cum, de altfel, nu mai sunt bani pentru nimic: investiții, pensii, salarii, alocații etc). Nu este decât o altă dovadă a politicii dezastruoase pe care actualul Guvern o duce, în toate domeniile economiei naționale”, a transmis liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

Își dau mâna

În Gorj decizia suspendării programului a creat îngrijorare. Fermierii tânjesc după o asociație prin care să își apere drepturile.  “Nu ne-a picat bine decizia. Nimeni nu o să mai pună roșii așa devreme. În județul Gorj nu putem să facem o cooperativă ca să vorbim la nivel mai înalt, să putem și noi negocia, să ajugem în supermarketuri. Poate acum, gospodarii din Gorj își vor uni forțele, sper să punem bazele unei cooperative “, a transmis unul dintre beneficiarii programului de tomate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -