21.7 C
Târgu Jiu
joi, iulie 9, 2020
Acasă Politic DECLARAȚIE POLITICĂ: “Brâncuși otevizat de Guvernul Orban. Muzeul Brâncuși, fără nicio operă”

DECLARAȚIE POLITICĂ: “Brâncuși otevizat de Guvernul Orban. Muzeul Brâncuși, fără nicio operă”

Printr-o declarație politică, senatorul Florin Cârciumaru , fost primar al Municipiului Târgu Jiu, atrage atenția asupra modului în care a fost dezbătut subiectul Ziua Națională „Constantin Brâncuși”. Parlamentarul de Gorj aduce critici Ministrului Culturii care nu a știut să gestioneze corect situația în urma nominalizării făcute cu privire la Irina Rimes- ambasador al acestei zile.

Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” 2020 a devenit un subiect popular, dar scandalos în social media, din cauza incompetenței Guvernului Orban, care a atins cote maxime prin numirea cântăreței Irina Rimes ambasador onorific al evenimentelor din acea zi. Poate incompetența ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, este chiar infinită dacă acesta consideră că și publicitatea negativă este bună pentru promovarea unui brand, iar instituția pe care o conduce și-a atins scopul în acest sens.

“Ministrul OTV” din Guvernul Orban nu are de unde să știe că, de fapt, publicitatea prost înțeleasă și prost făcută e cea mai periculoasă și cea mai derizorie formă de cultură. Exact acest lucru s-a întâmplat, cu toate că pentru 19 februarie, de Ziua Națională a marelui sculptor român, activitățile și evenimentele culturale ar fi trebuit să fie organizate exemplar. În schimb, ministrul Culturii PNL a organizat ziua dedicată Titanului sculpturii moderne într-un mod desuet și penibil, totul coroborat cu lipsa crasă a informațiilor despre Brâncuși din vocabularul cântăreței, care a acceptat totuși să promoveze ceva despre care nu are cunoștințe. Nu trebuia neapărat ca ambasadorul Zilei “Brâncuși” să fie doctor în istoria artei, însă trebuia să vină în fața publicului cu o pregătire prealabilă, cu atât mai mult cu cât evenimentul este organizat de către ministrul Culturii.

O altă gafă a “ministrului OTV” din Guvernul lui Iohannis este deschiderea pe repede înainte a Muzeului Național “Constantin Brâncuși” de la Târgu Jiu chiar pe 19 februarie, deși această instituție în curs de înființare nu deține nicio operă creată de Brâncuși, la inaugurare fiind pregătită doar o expoziție de fotografii.

Liberalul Bogdan Gheorghiu și-a dovedit incompetența cu vârf și îndesat, acesta nereușind să obțină nici expunerea “Cumințeniei Pâmântului”, într-un muzeu din România, măcar de Ziua Națională “Brâncuși”. Celebra operă, ce se află în proprietatea privată a două românce, nu va putea fi expusă, pentru că nicinu muzeu din România nu-şi permite să o asigure. Aşa că va rămâne în depozitul secret în care este ţinută.

Ultima dată, “Cumințenia Pământului” a fost expusă de Muzeul Băncii Naționale a României, atunci când fostul premier Dacian Cioloș a organizat subscripția publică, eșuată, pentru achiziția acesteia. Acela a fost un alt episod în care numele lui Brâncuși a fost pătat, iar românii au rămas cu banii dați și Statul fără operă.

Dacă la Târgu Jiu va funcționa un muzeu care-i va purta numele lui Brâncuși, găsesc de bună cuviință ca statul român, indiferent de partidul aflat la guvernare, să ia în serios proiectul privind cumpărarea “Cumințeniei Pământului”, să achiziționeze opera de artă și să o expună la Muzeul din Târgu Jiu, oraș care adăpostește “Masa Tăcerii”, “Poarta Sărutului” și “Coloana fără Sfârșit”. Numai așa, statul român mai poate șterge din indolența cu care l-a tratat pe sculptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini