Acasa / Politic / Declarație politică: “PSD nu susține guvernul de amatori girat de Iohannis”

Declarație politică: “PSD nu susține guvernul de amatori girat de Iohannis”

Printr-o declarație politică senatorul PSD critică măsurile anunțate de Guvernul Orban, încă, neînvestit. Florin Cârciumaru sprijină decizia luată la centru de a nu acorda vot de încredere și afirmă că „programul de guvernare al PNL conține doar cuvinte goale”.

Susțin decizia Partidului Social Democrat de a nu acorda, luni, în Parlament, votul de încredere Guvernului Orban, un guvern fără viziune economică pentru continuarea dezvoltării României. Mai degrabă, Guvernul lui Klaus Iohannis pare pus pe distrugere, pe austeritate și anulare a tot ceea ce a construit PSD în acești ani. Așa cum anticipam, principalele puncte ale programului de guvernare PNL se referă la anularea politicilor PSD, care, până acum, au dus la creșterea veniturilor și bunăstării românilor. Actuala echipă a PNL are, de fapt, în spate vechii “strategi” care au făcut parte din Guvernul Boc, cei care în 2009 au tăiat salariile, au impozitat pensiile și care au construit cu “firme de casă” terenuri de fotbal în pantă, pârtii de schi nefuncționale și clădiri imense, care stau și acum închise. În acea perioadă neagră, profesorii și medicii și-au părăsit țara și au decis să lucreze în străinătate, departe de familii. Același tip de guvern vrea acum să conducă România, avându-l “dirijor” pe Klaus Iohannis, care calcă pe cadavre pentru încă un mandat la Cotroceni.

Timp de trei ani, PNL, USR și PMP au criticat vehement politicile publice și economice duse de PSD, s-au opus creșterii calității vieții românilor, votând împotriva măsurilor care vizau, în mod direct, creșterea salariilor, pensiilor, a salariului minim pe economie și a investițiilor din infrastructură. Miniștrii propuși de PNL-ul lui Iohannis vor relua și aplica programul de austeritate.

Deja Ludovic Orban a făcut anunțul că se opune majorării salariului minim, creșterii punctului de pensie, va sista acordarea voucherelor de vacanță, după ce va da afară mii de salariați din administrație și va renunța la anumite măsuri din Agricultură.

Programul de guvernare al PNL conține doar cuvinte goale, nicio cifră și nicio referire la viața de zi cu zi a românilor! În schimb, conține comasări și închideri de spitale, școli și restrângerea activității în mai multe instituții. Spitalele din Rovinari și Bumbești Jiu au apărut din nou pe “lista neagră” a PNL, deși PSD a reușit să le redeschidă și chiar să le modernizeze.

Încă un motiv în plus pentru care NU voi vota Guvernul de amatori este lipsa lor de viziune industrială. Liberalii doresc înstrăinarea sau închiderea companiilor de stat care au mai rămas în România, producătorii de energie pe cărbune fiind primii pe lista vânzării avuției naționale. Ludovic Orban și camarila sa mimează un interes față de Complexul Energetic Oltenia, deși compania suferă din cauza mai multor blocaje produse de refuzul lui Klaus Iohannis de a numi un ministru la Ministerul Energiei.

Mai mult, interesul și îngrijorarea PNL și USR sunt atât de mari încât noul Executiv al lui Iohannis a anunțat deja desființarea Ministerului Energiei și formarea unui simplu departament de specialitate pe lângă Ministerul Economiei. Cam atât de importanți sunt producătorii de energie electrică pe cărbune pentru Guvernul PNL-USR-ALDE!, transmiste Florin Cârciumaru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*