Declarații în contradictoriu pe tema restructurărilor de la CEO

0
152

În plină campanie electorală politicienii au început să se bată în declarații pe tema CEO. În timp ce sociali democrații și popularii gorjeni sunt sceptici în privința viitorului companiei, liberalii sunt pozitiv și spun că cifrele de restructurare, anunțate pe site-ul companiei ,nu pot fi înțelese de oricine.

Liderul PSD Gorj susține încontinuare că planul de restructurare ascunde părțile negative. Mihai Weber este convins că vor avea loc concedieri masive. “Datorită presiunilor făcute a trebuit să iasă cu ceva. Uitându-ne pe ceea ce s-a prezentat, se recunoaște că va fi o reducere masivă de personal, practic în 10 de ani de zile vor mai lucra doar 4.400 de angajați la Complexul Energetic Oltenia.S-a luat în calcul și cei are pleacă în mod natural, su protecția legii pensiilor.. Datorită legii pe care au inițiat-o aproximativ 4000 de oameni care au lucrat în condiții deosebite de muncă, grupa a doua, pot să iasă mai devreme la pensie. Dacă acest plan de restructurare este aprobat de Comisia Europeană, se poate interveni cu amendamente pentru a fi îmbunătățit, iar cel mai negru scenariu, la care nici nu vreau să mă gândesc, este respingerea acestui plan de restructurare. Nu aș vrea să comentez care sunt consecințele, pentru că nu vreau să mă gândesc la așa ceva”, a spus Mihai Weber.

Cifre false

Declarațiile liderului PSD sunt contrazise de secretarul de stat Gheorghe Pecingină. Candidatul PNL la Camera Deputaților susține că CEO va reduce numărul de angajați pe cale naturală. “Eu sunt optimist.Vă spun că lucrurile nu stau așa. Asta ține de capacitatea fiecăruia de a înțelege ce s-a publicat pe site-ul companiei. În următorul an ar ieși la pensie, pe cale naturală, în jur de 5000 de oameni. Au început angajările pentru că aceste linii tehnologice trebuie să funcționeze cu un anumit număr de salariați””, a spus Pecingină.

Păsuiri

Pe de altă parte liderul PMP Nicolae Davițoiu este convins că termenele de restructurare nu vor fi respectate, acest lucru  “După părerea mea, planul de restructurare are niște termene care niciodată nu vor fi respectate. Nu sunt termene realiste. Ca să fie respectate, trebuia să fie în faza de proiectare deja. Știm foarte bine că un grup pe gaze durează minimum 6-7 ani din momentul în care este proiectat și până când este dat în funcțiune. Compania va avea mai puțini angajați în 2030, pentru că nu vor fi gata grupurile noi. Cred că societatea va solicita începând de anul viitor anumite păsuiri”, a spus liderul PMP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here