2.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Politic Democraţii nu se tem de plecări

Democraţii nu se tem de plecări

Democraţii nu se tem de faptul că o parte din colegii lor s-ar putea îndrepta spre PNL, odată cu scindarea PDL. Preşedintele PDL Gorj, Ion Cupă recunoaşte însă că aceste situaţii fac rău partidului.

În tabăra democraţilor gorjeni deocamdată este linişte, astfel că la orizont nu se întrevede nici o plecare din filială. Preşedintele interimar al PDL Târgu-Jiu, Eduard Berca a declarat că în momentul de faţă în organizaţie nu este dat nici un semnal cu privire la eventuale plecări. Deşi mâine va participa la Colegiul Naţional Director, democratul Ion Cupă susţine că nu îi este teamă de o eventuală plecare a unor colegi din partid. „Nu îmi este teamă, este un moment emoţional şi orice este posibil. Aceste ieşiri nu fac bine partidului, dar de un an de zile mai mulţi parlamentari democraţi s-au îndreptat către PNL. Nu îmi este teamă că vor pleca colegi din PDL Gorj către PNL”, a declarat liderul democrat pentru Acces Tv. Cât priveşte candidatura pentru o funcţie în PDL, la nivel central, atât preşedintele Ion Cupă cât şi Dan Vâlceanu au precizat că nu sunt interesaţi de o candidatură în acest sens.

Apropiere de PNL şi PSD

Liberalii se aşteaptă la o absorbţie a democraţilor de către PNL. Contactat telefonic, vicepreşedintele Gheorghe Orzan a precizat că este posibil ca mai mulţi democraţi gorjeni să plece din PDL. „Eu văd o absorbţie a PDL de către PNL, a părţii de factură liberală. Membrii marcanţi ai PDL, parlamentari, s-au îndreptat către PNL şi merită să fie primiţi pentru că sunt politicieni cu notorietate. Cred că şi din Gorj, anumiţi membri PDL ni se vor apropia. Noi suntem un partid deschis şi vom analiza adeziunile ce se vor depune”, a explicat vicepreşedintele Gheorghe Orzan. În ceea ce-i priveşte pe social-democraţi, deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă a declarat că deocamdată ar trebui aşteptat pentru a se vedea dacă se va putea face o nouă formaţiune politică. „Cred că cei care doresc să plece din PDL se vor îndrepta spre PNL iar vechii FSN-işti vor veni spre PSD. Uşile sunt deschise iar un partid nu este închis ermetic. Au oameni de valoare şi aceste plecări se vor produce în toată ţara”, a precizat la rândul său deputatul Vasile Popeangă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente