12.5 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 6, 2022
AcasăHeadlinesDeputat de Gorj: "Indemnizațiile parlamentarilor NU vor fi majorate!"

Deputat de Gorj: „Indemnizațiile parlamentarilor NU vor fi majorate!”

PSD nu va susține proiectul de lege ce vizează creșterea salariilor pentru parlamentari. Deputatul Claudiu Manta afirmă că de astfel de privilegii se vor bucura doar primarii. Proiectul a fost propus de UDMR și PNL.

„În Camera Deputaților, for decizional, împreună cu ceilalți colegi de la PSD nu vom susține creșterea salariilor pentru parlamentari. Este o perioadă dificilă pentru români și o astfel de măsură considerăm că este total nepotrivită.
Actualizarea salariilor demnitarilor este un amendament propus de UDMR și susținut de PNL. Senatorii PSD l-au votat în forma propusă pentru a evita o dispută în coaliția de guvernare.
PSD va solicita colegilor de la PNL și UDMR să modificăm aceste prevederi, astfel încât actualizarea de salarii să fie doar pentru primari.
Problema reală e doar la primari pentru că acolo salariile sunt mai mici și nu au mai fost actualizate din 2018, iar personalul din primării demisionează în căutarea de salarii mai mari. Această situație pune în pericol toate proiectele europene, atât cele aflate în derulare, cât și cele noi, fiindcă nu mai există resursă umană capabilă să le administreze.
Dar nici aici actualizarea nu se va face la nivelul anului actual, ci la nivelul anului trecut. Românii nu ne-au votat să ajungem în Parlament pentru a ne acorda privilegii.
Salariile demnitarilor au fost „înghețate la nivelul anului 2018, când s-a aplicat grila din Legea salarizării 153/2017.
Conform Legii salarizării, aceste salarii ar fi trebuit să crească în fiecare an, concomitent cu majorarea salariului minim.
Însă aplicarea acestui mecanism de majorare automată în funcție de evoluția salariului minim a fost prorogată în fiecare an.
PSD va propune în Camera Deputaților ca „actualizarea” să se aplice doar aleșilor locali!”, afirmă deputatul Claudiu Manta.

Weber: „PSD prețuiește munca și stimulează performanța!”

0
Deputatul PSD de Gorj Mihai Weber, vot pentru actualizarea salariilor din administrația publică. Parlamentarul susține...

Interpelare pentru Ministrul Energiei pe tema recrutării de membri în Consiliul de Supraveghere al CEO

0
Un parlamentar de Gorj îi va adresa o interpelare Ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe tema...

De ce nu a votat PSD moțiunea împotriva lui Virgil Popescu

0
Deputatul de Gorj Claudiu Manta susține că PSD nu a votat moțiunea împotriva ministrului Energiei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!