Acasa / Headlines / Deputatul Dan Vâlceanu cere sancționarea liberalilor care-l critică pe Orban

Deputatul Dan Vâlceanu cere sancționarea liberalilor care-l critică pe Orban

Deputatul liberal de Gorj, Dan Vâlceanu, președintele organizației PNL Gorj, a cerut, ieri, într-o ședință a partidului de la nivel central sancționarea colegilor săi care l-au criticat pe președintele partidului Ludovic Orban cu privire la poziționarea sa la referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituție.

Mai mulți liberali de seamă, printre care fostul președinte, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, sau Mihai Voicu au postat pe pagina lor de Facebook același mesaj: „Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventură si către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge“.

„Există colegi care nu sunt de acord cu această democrație“

Deputatul Dan Vâlceanu a fost unul dintre cei care au susținut că cei care-l critică pe Orban trebuie sancționați, pentru că pe tema referendumului a fost democrație în cadrul PNL, fiecare manifestându-se conform propriei conștiințe: „Atunci când există democrație totală există, totuși, colegi care nu sunt de acord cu această democrație. Dacă în BEX luăm decizia că susținem referendumul, atunci colegii care se exprimau că nu susțin referendumul erau în afara partidului, dacă luăm invers referendumul, atunci colegii care-l susțineau erau în afara partidului. Nu poți să decizi partid lucrurile la modul acesta, iar colegii care s-au arătat nemulțumiți de această poziție a partidului, care, din punctul meu de vedere, este cea normală. Sancțiunile sunt prevăzute în statut și pot fi de la avertisment și până la excludere. Nu cred că putem ajunge la sancțiunea excluderii în această speță, dar, pentru că acei colegi au criticat poziția partidului, nu au fost prezenți la ședință nu puteam să luăm o sancțiune în lipsa lor“, a spus Vâlceanu la Digi 24.

Un comentariu

  1. Foarte bine dle presedinte ca nici pe Ceausescu nu aveam voie sa l criticam .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*