Deputatul Popeangă se plânge de mâncarea de la Parlament

0
12

În următoarele zile, şi parlamentarii Opoziţiei din Gorj vor decide dacă vor dona indemnizaţia de parlamentar, după ce diurna de şedinţe deja le-a fost tăiată pentru greva parlamentară declanşată luna trecută. Greva i-a afectat, însă, pe mulţi dintre aleşii noştri, în această categorie intrând şi Vasile Popeangă, care a recunoscu că „trăieşte mai bine decât un şomer” . În aceste condiţii, deputatul şi-a făcut noi calcule pentru „a strânge cureaua”. Mai mult, acesta a decis ca o parte din indemnizaţia de 4.100 de lei să fie donată Căminului de Bătrâni de la Dobriţa, iar restul la o fundaţie care luptă împotriva cancerului.

Greva parlamentară, urmată de renunţarea la indemnizaţii, ar putea reprezenta o problemă financiară pentru unii dintre parlamentarii Opoziţiei. Este şi cazul deputatului PSD de Gorj, Vasile Popeangă. Acesta se declară nemulţumit de decizia şefiei Camerei Deputaţilor de a-i opri şi indemnizaţia de parlamentar, în urma „grevei de lux”. Vasile Popeangă a recunoscut, într-o conferinţă de presă a partidului, că greva parlamentară l-a afectat dur la buzunar. Mai mult, Popeangă a precizat că, din venitul ca parlamentar, luna aceasta, nu îi va mai rămâne mare lucru, după ce îşi va plăti angajaţii de la Cabinetul de parlamentar şi va scădea diurna poprită şi indemnizaţia. Deşi deputatul are maşină de serviciu la dispoziţie şi combustibilul decontat ca toţi parlamentarii, Popeangă pare nemulţumit de mâncarea ieftină de la cantina Parlamentului. „Noi mai avem nişte cheltuieli de deplasare în teritoriu care înseamnă costul benzinei şi a meselor pe care le servim şi noi chiar acolo la cantina Parlamentului. Vă invit cu mare plăcere când aveţi drum prin Bucureşti pentru că foarte mulţi au crezut că parlamentarii servesc nişte feluri de mâncare extraordinare. Au fost şi nişte primari din Gorj şi când au văzut că suntem la împins tava ca la universitate, şi că două feluri pe care şi le-au ales ei, o apă minerală şi nişte ardei costă 18-20 de lei, n-au crezut că e un avantaj chiar aşa pentru parlamentari. Mai avem acea taxă forfetară din care ne întreţinem cabinetele parlamentare şi salariaţii şi ne mai rămân şi nouă câte un ban”, a explicat Vasile Popeangă cum este viaţa de deputat.

Indemnizaţie donată o dată la patru ani

Deputatul social-democrat Vasile Popeangă a precizat că s-a gândit ca indemnizaţia în valoare de 4.100 de lei să o folosească în scop caritabil, jumătate din sumă fiind donată Căminului de Bătrâni de la Dobriţa, iar restul de bani fiind direcţionaţi către o fundaţie care se ocupă cu lupta împotriva cancerului la femei. Întrebat cum se va descurca fără indemnizaţie, într-o lună, Popeangă a scos în evidenţă faptul că „un parlamentar trăieşte mai bine decât un şomer” şi că are şi alte venituri, fiind profesor la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, dar şi la Universitatea din Petroşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here