Dian Popescu şi Florin Cârciumaru au făcut planuri pentru referendum

3
13

Primarii gorjeni nu se tem de organizarea Referendumului. Aceştia au fost instruiţi ieri de reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean şi structurilor din MAI. Tot ieri, membrii USL din Gorj au primit de la conducerea formaţiunii politice primele sfaturi cu privire la organizarea referendumului din 29 iulie.

Primarii gorjeni şi mai mulţi şefi de instituţii au fost instruiţi ieri de autorităţile judeţene privind organizarea şi desfăşurarea Referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean şi structurilor din MAI au pus la punct cu edilii celor 70 de localităţi măsurile care se vor lua atât în campania pentru Referendum, cât şi în ziua plebiscitului stabilit în 29 iulie. Primarii cu state vechi nu au însă, probleme în ceea ce priveşte organizarea Referendumului. Ion Gruescu, edilul comunei Negomir, susţine că, acum, situaţia este mult mai simplă, în unele şcoli din localitate au rămas amenajate cabinele de vot încă de la alegerile locale din 10 iunie. „Am primit dispoziţie, am delimitat secţiile de votare. Este simplu pentru că deja sunt unele clase care au încă secţiile de votare acolo. Cred că banii vor fi alocaţi de la bugetul statului, aşa am văzut GH. O să aflăm mai multe la instruire”, a spus Gruescu. Deşi a fost surprins de urgentarea organizării plebiscitului, primarul USL al oraşului Turceni, Dumitru Gâlceavă, s-a declarat pregătit pentru desfăşurarea evenimentului politic. Gâlceavă afirmă că cetăţenii din Turceni sunt nerăbdători să iasă la vot pentru a-şi demite preşedintele. „Avem tot ce ne trebuie. Nu văd nici o problemă din punct de vedere tehnic, pentru a organiza acest referendum. M-a surprins aceste referendum, însă, era o promisiune a USL-ului, acum eu vă spun că toţi cetăţenii oraşului Turceni mă întrebau când face USL-ul următorul pas să facă referendum pentru demiterea preşedintelui. Cred că lumea va ieşi la vot”, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Ion Ciocea: Eu zic că lumea va veni la vot

Şi la Bustuchin, oamenii sunt nerăbdători să participe la plebiscit. Primarul Ion Ciocea este convins că, la Bustuchin, prezenţa la urne va fi numeroasă. „Este acolo un singur buletin. Mă refer la mediul rural, că este bine, pentru că acolo cetăţenii se descurcă mai greu. Cred că nu va fi nici un fel de problemă. Lumea ştie ce să facă şi spun eu lucrurile se vor rezolva aşa cum vor cetăţenii. Eu zic că lumea va veni la vot”, a spus Ciocea. De asemenea, primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, a precizat că în localitatea pe care o conduce Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu se va desfăşura în condiţiile legii. „Nu vor fi probleme. Oamenii vor ieşi cu siguranţă la vot. În ceea ce priveşte organizarea referendumului, lucrurile sunt clare, ştim ce avem de făcut”, a declarat Vulpe. Nici primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu, nu are emoţii în organizarea Referendumului din 29 iulie. Slivilescu susţine că modul de organizare al plebiscitului nu diferă mult faţă de alegerile locale. „Luăm listele cu alegătorii, cu cei care se vor prezenta la referendum. Cred că nu sunt modificări importante comparativ cu ce s-a întâmplat pe 10 iunie. Sperăm să nu mai fie blocaje, să fie oameni care să nu îşi exprime opţiunea. Trebuie să mobilizăm oamenii să meargă la vot”, a spus Slivilescu.

Cârciumaru: Ne vom mobiliza ca Traian Băsescu să nu se mai întoarcă la Cotroceni

Conducerea Uniunii Social Liberale Gorj spune că este necesar ca şi din punct de vedere politic, nu doar administrativ lucrurile să fie lămurite pentru referendumul din 29 iulie. Toţi primarii USL au fost convocaţi astăzi de liderii PSD şi PNL, asigură preşedintele PSD Gorj care spera ca referendumul să aducă demiterea lui Traian Băsescu. „Oamenii sunt în priză după alegerile locale, dar este nevoie şi de un dialog. Pe lângă faptul că ştim ce avem de făcut, ne vom mobiliza mult mai mult pentru ca Traian Băsescu să nu se mai întoarcă la Cotroceni. Din punctajul de până acum, cred că avem o reprezentativitate la nivel de judeţ, dat fiind că sunt reuniţi aici toţi preşedinţii de organizaţii PNL, PSD şi PC şi bineînţeles, primarii”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Dian Popescu: Avem nevoie de o prezenţă numeroasă

Că nu va mai fi nevoie de o altă instruire, a declarat liderul PNL Gorj, Dian Popescu, care la rându-i se aşteaptă la o muncă susţinută în teritoriu. Cum ieri au fost împărţite documentele necesare pentru primari, Dian Popescu a întărit scopul întâlnirii la nivel de USL. „Este o şedinţă de lucru pentru referendum, vom împărţi şi documentele primarilor, pentru secţiile de votare dar vom şi discuta strategi politică. De o altă instruire nu va fi cazul şi nici nu trebuie. Ne aşteptăm în teritoriu la o muncă susţinută, mai ales că avem nevoie de o prezenţă numeroasă pentru a legitima acest referendum”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj. Şi vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan este încrezător că nu vor exista sincope sau nelămuriri pentru organizarea referendumului, dar a pus accentul pe pregătire. „În acest sens ne-am adunat aici împreună cu primarii şi preşedinţii organizaţiilor, să asistăm la o instruirea pentru referendum. Este mai mult o şedinţă tehnică, pentru că se vor primi cererile către biroul electoral de circumscripţie pentru reprezentanţii secţiilor de votare”, a declarat Orzan. Vicepreşedintele PNL Gorj a adăugat că şi cei care au absentat vor fi înştiinţaţi asupra sarcinilor ce le revin şi vor primi documentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here