Din respect, pedeliştii îl păstrează pe Manţog în partid

0
11

Conducerea PD-L Gorj aplică preferenţial noul Cod Etic al partidului. Preşedintele organizaţiei Pensionarilor din PD-L Gorj, Petre Traşcă, a fost forţat de noul Cod Etic să plece din partid. Potrivit Codului, este interzisă ocuparea de funcții politice de conducere, retribuite în aparatul central al Partidului Comunist, susţine democrat-liberalul Dan Vâlceanu.

Traşcă a devenit incompatibil ca urmare a faptului că, în trecut, liderul pensionarilor democrat-liberali a deţinut o funcţie importantă în cadrul Partidului Comunist. Petre Traşcă a plecat la Partidul Poporului- Dan Diaconescu, în urmă cu trei săptămâni, obţinând funcţia de vicepreşedinte. „În Codul Etic, pe lângă prevederile privind colaborarea cu Securitatea mai este prevăzut şi faptul că nu se acceptă să fi fost retribuit de Partidul Comunist în mod direct, adică să fi fost în structura partidului”, a mai explicat Dan Vâlceanu situaţia lui Petre Traşcă.

Manţog se comportă ca un autosuspendat

Noul Cod Etic al PD-L poate fi aplicat şi în cazul lui Ionel Manţog, deşi acesta nu a fost condamnat definitiv. Pedeliştii gorjeni nu se grăbesc să-l suspende din partid pe fostul lider al organizaţiei drept recunoştinţă pentru munca depusă de Manţog în PD-L Gorj. „Faţă de Manţog, membrii acestui partid au un respect pentru că a fost omul care a condus organizaţia şi ni se pare totuşi o forţare să discutăm la modul drastic şi să luăm o măsură împotriva lui. În cazul lui Manţog nu este prevăzut în Codul Etic o măsură expresă, ci numai faptul că va trebui să aibă loc o discuţie referitor la o eventuală suspendare a lui din PD-L. În urmă cu ceva timp, Manţog a făcut o declaraţie că se autosuspendă din partid, şi cel puţin, prin prisma activităţii pe care a avut-o de la acest anunţ. S-a comportat exact aşa, ca un autosuspendat, iar noi nu am mai făcut niciun fel de demers în privinţa sa”, a declarat Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al organizaţiei PD-L Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here