Acasa / Politic / Edilii PNL vor în Parlament. Vîlceanu: O discuție despre listele parlamentare este destul de prematură

Edilii PNL vor în Parlament. Vîlceanu: O discuție despre listele parlamentare este destul de prematură

Cei mai cotați primari liberali se gândesc să părăsească scaunul de primar pentru un loc în Parlamentul României. Deși până în 2020 mai e cale lungă, șefii administrațiilor locale speră să obțină de pe acum un răspuns pentru a știi cum să se implice în viitoarele campanii electorale. Tranșant, liderul de la județ le transmite că până la Parlament e cale lungă.

Constantin Bobaru s-a mai fript odată în urmă cu trei ani când și-a dorit un loc eligibil pe lista PNL Gorj. Nu l-a obținut însă nu și-a pierdut sperața. Edilul este acum ofertat de alte formațiuni politice pe care nu le face publice. „Deocamdată nu am luat o decizie dar sunt sigur că nu numai eu am primit oferta. Nu vreau să spun formațiunile politice cu care am avut discuții. Nu am vorbit cu Dan Vîlceanu despre o posibilă candidatură a mea pe listele PNL de la parlamentare. Și acum doi ani oferte au fost, însă, eu am vrut un loc eligibil. Nu am mai solicitat acum un astfel de post”, a declarat Constantin Bobaru primarul din Bumbești Jiu.

Bine cotat

Și edilul din Roșia de Amaradia ia în calcul o astfel de candidatură. Cotojman speră să nu mai aibă parte de no-name-uri pe lista de la parlamentare. „Cred că s-a deschis o competiție la PNL Gorj. Sper să se respecte criteriile de participare și să nu ajungă pe liste persoane care nu merită. Eu nu am luat în calcul o candidatură la alegerile parlamentare dar nu e exclus și de ce nu poate îmi voi manifesta și eu dorința. Sunt unul dintre cei mai vechi liberali, cu rezultate!”, a declarat Liviu Cotojman din Roșia de Amaradia.

Competiție închisă

Liderul de la Gorj susține, însă, că cererile sunt premature în condițiile în care înainte de alegerile parlamentare mai au loc alte trei scrutinuri importante. „Sunt intenți legitime dar alegerile parlamentare sunt ultimele, noi mai avem foarte mult până atunci! Toată lumea are dorințe, de asta vi la partid, până la urmă. Dar nu se pune problema unei competiții, mai e mult până la aceste alegeri. O discuție despre listele parlamentare este destul de prematură”, a declarat președintele PNL Gorj Dan Vîlceanu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*