Acasa / Politic / Emil Boc, în vizită de campanie

Emil Boc, în vizită de campanie

Judeţul Gorj se va afla azi, din nou, în atenţia premierului Emil Boc. De această dată interesul pare a fi unul în interesul premierului şi nu al gorjenilor, urmare a faptului că Boc se află în campanie pentru Convenţia Naţională din 14-15 mai, când vor avea alegeri la PDL. Întâlnirea cu Organizaţia de la Gorj va avea loc în această seară, începând cu orele 19 :00, când liderul PDL îşi va prezenta Moţiunea intitulată „România Dreaptă, România Puternică”. Surse democrat-liberale susţin că mâine vor fi prezenţi la Târgu-Jiu : Gheorghe Falcă, Ioan Oltean, Elena Udrea şi Anca Boagiu.

După Conferinţa Judeţeană din 19 martie, premierul Emil Boc se va afla azi, pentru a doua oară în judeţul Gorj. Acesta se va întâlni seara cu cei peste 140 de democrat liberali, membri în BPJ sau primari, pentru a-şi prezenta moţiunea „România Dreaptă, România Puternică”. Emil Boc este cel de-al treilea candidat la funcţia de preşedinte al PDL, care va veni în Gorj, asta după ce săptămâna trecută filiala PDL s-a întâlnit cu secretarul general Vasile Blaga. Însoţit de un staff de campanie, format din 15 persoane, printre care s-au regăsit Sorin Frunzăverde şi Cristian Boureanu, Vasile Blaga candidatul favorit la Convenţia Naţională din 14-15 mai, a dat dovadă de siguranţă în propriile forţe şi în propria echipă, la întâlnirea de săptămâna trecută de la Târgu-Jiu. Sigur pe el, Blaga a declarat la Vâlcea că „voi câştiga alegerile din mai, cu echipa mea, pentru că altfel aş fi stat acasă în Postul Paştelui. Repet, voi câştiga alegerile. Dacă spun că pierd ar însemna că pierd preşedinţia partidului, dar nu pierd”. În cadrul proiectelor avute, secretarul general al PDL, Vasile Blaga consideră că este nevoie de o reorganizare administrativă în România, dar că ea trebuie făcută în opinia candidatului, din 14 mai „de toate forţele politice intervin foarte multe orgolii politice, care ţin de un patriotism sănătos”. Mai mult decât atât, Blaga consideră că „România ar trebui să facă această reorganizare. Regiunile sunt mici şi ar trebui să aibă trei milioane de locuitori, pentru ca proiectele pe fonduri europene să fie eligibile pe termen lung”.

Ruşeţ: „nu există vot imperativ”

Contactat telefonic, preşedintele Ion Ruşeţ a precizat că „domnul premier va veni însoţit de un staf de 15-16 persoane. Este posibil ca printre aceştia să se afle şi membrii ai Guvernului. Sigur va fi domnul Gheorghe Falcă”. Cât despre poziţia organizaţiei de la Gorj, liderul democrat liberal a precizat că „îl susţin în continuare pe domnul Vasile Blaga şi nu există vot imperativ. Susţinerea uneia sau alteia din moţiuni se va stabili sâmbătă, pe 30 aprilie, în cadrul şedinţei CDJ”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*