Fără condamnaţi în PNL Gorj!

0
11

Liberalii condamnaţi definitiv pentru pedepse cu executare sau cei condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie îşi vor pierde calitatea de membru conform noului statut al PNL. În PNL Gorj sunt persoane ce riscă să piardă această calitate, însă aceştia nu au fost deocamdată condamnaţi.

O nouă formaţiune politică, un nou statut! Noul Partid Naţional Liberal, rezultat în urma fuziunii dintre PNL şi PDL, are un nou statut, ale căror prevederi pot face ca politicieni cunoscuţi să piardă peste noapte funcţiile de conducere pentru care au muncit în partid. În aceste condiţii, noul statut al PNL prevedere foarte clar faptul că persoanele care au suferit condamnări pentru pedepse cu executare sau condamnaţii pentru infracţiuni de corupţie îşi pierd automat şi de drept calitatea de membru. „Referitor la persoanele ce fac parte din PNL şi care au probleme cu legea, fac precizarea că în noul statut este prevăzută radierea, care se face de drept de Biroul Politic Judeţean la propunerea Biroului Politic Local, pe teritoriul căruia era membru cel în cauză, în cazul condamnarilor penale definitive la pedepsele cu executare sau în cazul condamnarilor pentru infracţiuni de corupţie. Este vorba de art. 22 litera f şi g, din statut”, a explicat vicepreşedintele Denisa Şuţă. Pentru persoanele liberale ce ar putea fi condamnate în urma emiterii unei decizii judecătoreşti, situaţia este grea şi asta ca urmare a faptului că noul statut al PNL prevede, conform celor declarate de vicepreşedintele Denisa Şuţă, că pierderea calităţii de membru nu va putea fi contestată.

Orzan: „nu se poate lua o decizie”

Cu reglementările şi prevederile noului statut sunt de acord şi liberalii, vicepreşedintele Gheorghe Orzan susţinând aplicarea lui. „A intrat în vigoare noul statut şi nu pot face comentarii. Există cazuri de membri, procesele sunt în diferite stadii, dar nu se poate lua o decizie. Se va aşteapta ca instanţa să-şi spună cuvântul printr-o decizie definitivă şi irevocabilă”, a explicat vicepreşedintele Gheorghe Orzan. În PNL Gorj sunt persoane ce au calitatea de inculpat în diferite dosare, însă până în prezent în aceste cauze nu a fost pronunţată o sentinţă judecătorească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here