Acasa / Politic / “Fără pensii speciale”- proiect PSD

“Fără pensii speciale”- proiect PSD

PSD își asumă desființarea pensiilor speciale. După ce s-au luptat pentru aprobarea lor, acum, social-democrații sunt cei are aplică ceea ce poporul cere. Inițiativa va fi supusă la vot într-o sesiune extraordinară.

Decizia de a elimina acest venit s-a luat înainte de ședința Comitetului Executiv al partidului care a avut loc ieri. De altfel liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat în nenumărate rânduri că PSD va susține atât dublarea alocațiilor cât și desființarea pensiilor speciale. Cum Guverul întârzie să acționeze în cazul ambelor propuneri, social-democrații au luat taurul de coarne.

Alocații în detrimentrul pensiilor speciale

“În ședința echipei de conducere a partidului, s-a luat hotărârea ca PSD să-și asume eliminarea pensiilor speciale. Vom convoca, în acest scop, o sesiune extraordinară a Parlamentului și vom vedea dacă actualii guvernanți vor sprijini această inițiativă, pe care de altfel și-au asumat-o în campania electorală, dar de care au uitat imediat ce au ajuns la putere. Totodată, am luat această decizie deoarece a iesit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale , a declarat președintele organizației județene, Mihai Weber.

Un comentariu

  1. Toti promit si nimeni nu face nimic. Ca natie , ne meritam soarta. Ar fi suficient sa se lucreze cu “puncte pensie” in loc de “puncte contributie”. Toti cetatenii (fara exceptii de genul magistrati, politisti ,alesi,etc.) au venituri brute cu care se pot calcula “puncte pensie” si dupa care aplica legea pensiilor in mod absolut unitar pentru toti cetatenii tarii. Povestea cu restictiile unora pe perioada de activitate, e doar o poveste pentru ca in momentul alegerii profesiei , fiecare stie ce alege si o face de cele mai multe ori pentru veniturile date de acea activitate sau pentru alte avantaje.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*