Filip: Ponta să facă pentru gorjeni pe jumătate din ce a făcut Boc la Cluj

0
8

Primarul din Rovinari, Dorin Filip, agreează proiectul de construire a mall-ului din Târgu-Jiu şi a deschiderii marilor magazine în municipiu, dar spune că, mai întâi, premierul Victor Ponta trebuia să deschidă fabrici care să creeze multe locuri de muncă. „Sper ca Ponta să facă pentru gorjeni pe jumătate din ce a făcut Boc la Cluj”, declară primarul PNL de la Rovinari, Dorin Filip, după ce a aflat că autorităţile judeţene şi şeful CEO vor să atragă investitori care să folosească cenuşa de cărbune la construcţia de drumuri.

Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, speră ca Guvernul Ponta să reuşească să folosească cenuşa de cărbune de la termocentralele Turceni şi Rovinari la asfaltări de drumuri şi autostrăzi. Subiectul nu i se pare nou lui Filip. Primarul a povestit că, în urmă cu câţiva ani, împreună cu o companie germană a făcut aceleaşi demersuri pentru a utiliza cenuşa în compoziţia unor materiale de construcţii, dar proiectul nu i-a reuşit din cauza politicii şi legislaţiei noastre. Dorin Filip a declarat că, în urma testelor efectuate atunci, a rezultat că cenuşa rezultată din arderea cărbunelui nu este radioactivă. „Discuţiile privind cenuşa sunt mult mai vechi. La începutul mandatului meu s-au luat probe şi s-au dus la un laborator din Germania pentru a folosi cenuşa în construcţii, pentru a face materiale de construcţii. Am lăsat mort proiectul pentru că nu am avut susţinere şi politică, poate nu s-a vrut să se facă acest lucru la Gorj. În ziua de astăzi, cu noua tehnologie se poate folosi cenuşa. Atunci, când au făcut nemţii analizele şi testele cenuşii au ieşit bine, cenuşa nu era radioactivă, am luat-o din groapa termocentralei Rovinari. Se poate folosi, numai să existe voinţă. Eu m-am convins. Factorul politic e implicat întru-totul, depindem mult de el. Chiar eu m-am implicat să fac ceva cu cenuşa, dar nu am reuşit. Poate fac pesediştii că sunt la putere şi găsesc investitori. La noi în ţară sunt puţini investitori care să deschidă fabrici pentru că legislaţia nu e prielnică şi poate au şi alte reţineri”, a mai spus edilul de la Rovinari.

Filip aşteaptă fabricile

Liberalul Dorin Filip speră ca Guvernul Ponta să se axeze mai mult pe aducerea unităţilor de producţie în judeţul nostru, decât pe construirea unui mall care nu acoperă solicitările de locuri de muncă din Gorj. Filip mai spune că Victor Ponta ar trebui măcar să facă pentru gorjeni pe jumătate din ce a făcut Emil Boc la Cluj. „Să dea Dumnezeu să facă şi domnul premier măcar pe jumătate din ce a făcut Boc la Cluj cât timp a fost premier. Boc n-a făcut multe, multe pentru România, dar a făcut suficient pentru Cluj. Aşa să facă şi domnul Ponta, mai mult pentru gorjeni, pentru că gorjenii l-au ales. Eu văd, însă, că a început cu mall-uri, cu magazine. Aduce Dedeman, Praktiker şi alte magazine, dar e nevoie de fabrici pentru mai multe locuri de muncă. În primul rând trebuie să facem bani ca să cumpărăm din magazine. Bănuiesc că magazinele sunt în prima fază, după care urmează fabricile”, a mai precizat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here