11 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Headlines Filip şi Vâlceanu nu-l văd bine pe Dian la PSD

Filip şi Vâlceanu nu-l văd bine pe Dian la PSD

Liberalii Dan Vâlceanu şi Dorin Filip au comentat zvonurile posibilei plecări a lui Dian Popescu la PSD, după ce chiar Florin Cârciumaru, preşedintele organizaţiei social-liberale, l-a invitat în partidul pe care îl conduce. Liberalii ţin de Dian în partid pentru că au nevoie de votul său în Parlamentul României, pe 5 iunie, când PNL va depune prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Chiar şi lui Vâlceanu i-ar părea rău, politic, dacă Popescu va trece la PSD.

dian-filip-valceanu

dian-popescu-senator-colegiul-1Deşi a luptat pentru înlocuirea lui Dian Popescu din funcţia de co-preşedinte al PNL Gorj, Dan Vâlceanu susţine că ar fi o mare pierdere pentru partid dacă senatorul ar trece la PSD, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile. Vâlceanu afirmă că Dian Popescu are obligaţia faţă de români să răstoarne Guvernul Ponta, prima încercare de acest fel urmând să aibă loc pe 5 iunie, în Parlament. „E un lucru rău dacă s-ar întâmpla aşa. Orice membru e o pierdere, cu atât mai mult un parlamentar în condiţiile în care noi avem o obligaţie pentru români, încercăm să dărâmăm Guvernul Ponta, cel mai incompetent guvern după 89. Dacă se va întâmpla aşa, nu am ce să comentez de Dian, aşa cum nu am mai comentat de câteva luni bune la adresa lui”, a spus Dan Vâlceanu despre fostul său partener de la conducerea organizaţiei judeţene.

Viitor şifonat pentru Dian

Liberalul Dorin Filip nu crede că Dian Popescu se va simţi în largul său în PSD Gorj, chiar dacă a primit invitaţia chiar a preşedintelui Florin Cârciumaru. „Dacă Dian are înclinaţie spre PSD, e poftit să meargă, dar acolo va avea viitorul politic şifonat”, crede prim-vicepreşedintele PNL Gorj, Dorin Filip, în cazul unei eventuale plecări a lui Dian la PSD. Filip spune că, dacă Dian va face acest pas, nu va fi văzut prea bine de gorjenii care i-au dat votul în 2012. Primarul liberal precizează că nici pesediştii gorjeni nu îl vor agrea pe senator, mai ales că acesta va avea pretenţia să candideze din nou la alegerile parlamentare. „E loc în toate partidele pentru toată lumea. Dacă domnul Dian are înclinaţie spre PSD, e poftit să meargă, e opţiunea lui politică. E senatorul României pentru încă un an, cât are mandatul şi poate să facă ce vrea dânsul. Cunoscându-l eu ca un liberal adevărat, nu ştiu dacă e bine să treacă la PSD. Nu ştiu ce va însemna viitorul lui politic în PSD. Consider că, în PSD, viitorul lui politic va fi un pic şifonat. Nu ştiu dacă va fi văzut bine de cetăţenii din Gorj”, a mai precizat primarul PNL de la Rovinari, Dorin Filip. Acesta l-a susţinut pe Dian Popescu în funcţia de co-preşedinte al PSD Gorj şi acum îl sfătuieşte să rămână în partid chiar dacă în locul său a fost impus un co-preşedinte de la Centru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente