Acasa / Headlines / Filip Jr., vicepreşedinte al Consiliului Județean Gorj

Filip Jr., vicepreşedinte al Consiliului Județean Gorj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi, a fost revocată, vineri, din funcţie, în şedinţă ordinară, locul său fiind luat de fiul primarului din Rovinari, pepededistul Robert Filip. Acest lucru i-a nemulţumit pe consilierii PDL şi PNL, care au decis să părăsească sala de şedinţă. Prin noua majoritate formată în Consiliul Judeţean, vicepreşedintele pesedist Ciprian Florescu a fost menţinut pe funcţie.

Răsturnare de situaţie la Consiliul Judeţean Gorj! După şedinţa extraordinară a opoziţiei, de acum două săptămâni, în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, a fost demis, vineri a venit rândul liberalei Mădălina Ciolocoi. Vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Mădălina Ciolocoi, a fost revocat din funcţie, cu 19 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”. Imediat, consilierii PSD şi PP-DD au venit cu propunerea ca pepededistul Robert Filip, fiul primarului din Rovinari, să fie votat pentru funcţia lui Ciolocoi. Acesta a fost ales cu 20 de voturi „pentru”, în funcţia de vicepreşedinte al judeţului. De asemenea, cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj rămâne pesedistul Ciprian Florescu, consilierii PSD și PP-DD votând împotriva revocării sale din funcție.

Au părăsit sala

Aceste lucruri au atras revolta consilierilor judeţeni ai PDL şi PNL. Aceştia au părăsit Sala Maură a Prefecturii la scurt timp după ce liberala Mădălina Ciolocoi a fost schimbată din funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Nemulţumiţi, democrat-liberalul Dan Vâlceanu şi liberalul Gheorghe Orzan au explicat că a făcut acest gest pentru că secretarul judeţului Cristina Rădulea Zamfirescu a refuzat să retragă de pe ordinea de zi proiectele pe care le-a discutat fosta alianţă PDL-PNL-PPDD în şedinţa extraordinară de acum două săptămâni. „Am plecat pentru că în această sală legea este arbitrară”, a spus Dan Vâlceanu. Și vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan a explicat de ce a părăsit sala de ședință: „Nu s-a respectat ce am propus noi. Era clar că dacă punctele respective sunt deocamdată neclare din punct de vedere al legalității, nu trebuiau puse pe ordinea de zi”.

Ion Călinoiu: „Este lipsă de caracter”

Cât despre plecarea consilierilor ai PDL şi PNL din Sala Maură a Prefecturii Gorj, după revocarea Mădălinei Ciolocoi din fucnţia de vicepreşedinte, şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu a spus că: „această inițiativă de a părăsi sala nu a avut altceva decât lipsa de caracter a celor ce au părăsit sala”. Acum, majoritatea formată de PSD şi PP-DD în Consiliul Judeţean Gorj este vizibil funcţională. Noul vicepreşedinte al Gorjului, Filip Jr., nu poate face altceva decât să se gândească la proiecte pentru judeţ. „Noi avem o majoritate la Gorj. Dacă proiectele pe care noi o să le susținem și o să le facem publice nu vor fi susținute, vom vota invers. Noi am votat cetățeni”, a precizat Robert Filip, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. Acum, că fac echipă la conducerea Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu şi Robert Filip, vicepreşedintele Florescu consideră că această nouă funcţie pe care Filip Jr. o deţine de astăzi va fi „o rampă de lansare”. „Îi doresc din suflet multă baftă, iar noua funcție poate fi chiar o rampă de lansare”, a spus Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj. Rămâne de văzut cum va funcţiona majoritatea formată vineri în Consiliul Judeţean, de PSD şi PP-DD.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*