11 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Politic Florescu, deranjat că Vâlceanu se interesează de contractele soţiei sale

Florescu, deranjat că Vâlceanu se interesează de contractele soţiei sale

Telenovela publicării contractelor pe care liberalii şi pesediştii le au cu instituţiile statului sau cu CEO continuă. După ce marţi liberalii le-au cerut social-democraţilor să scoată la vedere contractele cu primăriile şi CEO, vizaţi fiind Ion Călinoiu, Anca Borduşanu- purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, vicepreşedintele CJ- Ciprian Florescu şi secretarul de stat Bebe Viorel Ionică, ieri, doi dintre aceştia au reacţionat în presă.

ciprian-florescuVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, susţine că, în activitatea sa, a dat dovadă de transparenţă maximă, toate contractele şi interesele familiei Florescu fiind trecute în declaraţiile de avere şi interese ale celor doi. Mai mult, Florescu a părut deranjat că liberalul şef, Dan Vâlceanu, a amintit de contractele pe care soţia acestuia, Codruţa Florescu, le are cu anumite primării din judeţ. Florescu i-a transmis lui Vâlceanu că, spre deosebire de el, are bunul simţ şi nu urmăreşte să-i facă rău, deşi este cazul ca liberalul să-şi demaşte afacerile din minerit şi energie despre care presa a scris că le-ar avea. „Iar a ajuns la subiectul contracte, soţia mea? În condiţii normale ar trebui să-şi dea seama, dar, probabil domnia sa este cu gândul în alte părţi sau trăieşte prin alte sfere, ar trebui să ştie foarte bine că toate contractele pe care firma soţiei mele le-a încheiat cu primării sau cu terţi sunt publicate pe declaraţia mea de avere sau pe declaraţia mea de interese. Avantajul meu în faţa lui Dan Vâlceanu este acela că eu am în spate sau în umbra mea oameni care urmăresc să mă distrugă. În spatele lui nu prea sunt oameni de genul acesta probabil din bun simţ al nostru, al celor care i-am putea face rău. Dar, probabil se mai găsesc câte unii care solicită şi îl deranjează foarte tare chestiunea aceasta. E momentul să vedem cu toţii cine, ce contracte are, câţi bani mănâncă de la stat, sub ce formă şi cum îşi pot motiva derularea contractelor”, a spus Florescu.

Deşi au fost zvonuri că soţia lui Ciprian Florescu ar fi avut un contract de prestări servicii culturale cu CEO, când compania era condusă de Laurenţiu Ciurel, vicele de la Consiliul Judeţean a afirmat că nu îşi mai aminteşte, dar, dacă acestea au existat, au fost trecute, cu siguranţă, în declaraţiile de avere, care sunt publice şi se pot verifica. „Nu ştiu dacă a avut contracte cu CEO în ultima perioadă. Nu îmi aduc aminte de aşa ceva. Sincer să fiu, nici nu am prea mare cunoştinţă despre activităţile pe care le desfăşoară soţia mea, sunt activităţi culturale şi atât, în niciun caz nu sunt activităţi de producţie”, a mai declarat Ciprian Florescu.

„Băieţii deştepţi” de Gorj

Şi Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a reacţionat după ce liberalii i-au cerut să facă publice contractele pe care firma sa le are cu mai mulţi primari din Gorj pentru servicii publicitare. Borduşanu a precizat că deţine firma din anul 2011, când nu era în PSD, iar valoarea contractelor pe care încă le are cu primăriile este destul de mică. Acesta a subliniat faptul că nu a avut afaceri niciodată cu Complexul Energetic Oltenia şi că probabil, Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, face asemenea afirmaţii pentru a nu mai fi inclus în categoria „băieţilor deştepţi” din mineritul şi energie din Gorj. „Aici este vorba despre altceva, despre faptul că noi, PSD, dorim să aflăm care sunt băieţii deştepţi din mineritul şi energia gorjeană şi observăm că acest lucru deranjează foarte mult. Contractele mele se pot verifica. Firma este înfiinţată în 2011, pe atunci nu eram în PSD. Deci nu se poate face vreo legătură”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente