Acasa / Politic / Florescu: Filip să explice prezenţa redusă la Referendum

Florescu: Filip să explice prezenţa redusă la Referendum

„Dorin Filip trebuie să dea nişte explicaţii în ceea ce priveşte prezenţa redusă la Referendum, la Rovinari”, declară Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj, nemulţumit că la Rovinari a fost înregistrată cea mai slabă prezenţă la vot.

Tensiuni în USL Gorj, în urma Referendumului pentru demiterea preşedintelui. Social-democraţii gorjeni îi cer explicaţii primarului PNL de la Rovinari, Dorin Filip, în ceea ce priveşte prezenţa la vot de doar 37%. Potrivit unor surse din USL, Dorin Filip ar fi bănuit de blat, astfel explicându-se numărul mic de rovinăreni care s-a prezentat la Plebiscit. Mai mult, Dorin Filip este bănuit că s-ar fi înţeles cu sindicalistul Marin Condescu de a nu mobiliza cetăţenii în ziua votului de ieri. În plus, vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat pentru Radio Omega că primarul Dorin Filip va trebui să explice în cadrul ACD şi USL slaba mobilizare pe care acesta a avut-o în rândul rovinărenilor. „la această chestiune este apanajul liberalilor, el fiind membru al Partidului Naţional Liberal. Nu ne băgăm în problemele interne ale lor. Noi dacă este să discutăm cu primarii noştri, dacă au fost rezultate care ne-au nemulţumit, sau care considerăm că ar fi putut fi mai bine, sigur că se vor face analize pe votul politic, pe prezenţa la urne a cetăţenilor în aceste localităţi”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu.

Dian îi ia apărarea lui Filip

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, recunoaşte că în oraşul Rovinari, condus de primarul liberal Dorin Filip, a fost înregistrată cea mai slabă prezenţă la Referendum. Totuşi, Dian Popescu îi ia apărarea lui Dorin Filip, declarând că populaţia din Rovinari a scăzut mult în ultimii ani, mulţi dintre cetăţeni fiind plecaţi la muncă în străinătate. Mai mult, Dian Popescu afirmă că numărul celor prezenţi la Referendum, peste 4.400, nu este mic, în comparaţie cu 5.100 câţi s-au prezentat la urne la ultimele alegeri. „Este o problemă a PNL-ului. Au fost patru mii, patru sute şi ceva de voturi la Rovinari, cel mai mare număr de votanţi în Rovinari a fost de 5.100, de când se fac alegeri în Rovinari. Părerea mea în acest moment, datorită disponibilizărilor din ultima perioadă, fiind o zonă cu muncitori în minerit şi energie, eu cred că efectiv nu mai sunt minim 2.000-3.000 de persoane. Voi face o analiză pe fiecare primărie în parte, ce ştiu eu la ora asta este că primăriile PNL au obţinut un rezultat de 60%”, a spus Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*