Acasa / Politic / Florin Cârciumaru, despre transferul lui Marcel Romanescu „PSD rămâne un partid deschis”

Florin Cârciumaru, despre transferul lui Marcel Romanescu „PSD rămâne un partid deschis”

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu închide ușa partidului pentru Marcel Romanescu! Declarațiile senatorului vin după ce mai mulți politicieni locali au anunțat că primarul liberal al municipiului Târgu Jiu își negociază plecarea la PSD. Senatorul spune că organizația județeană este deschisă pentru oamenii care pot câștiga alegerile locale din 2020, dar că totul se va stabili în urma unui sondaj de opinie.

Informațiile potrivit cărora Marcel Romanescu este cu un pas la PSD au fost comentate, în sfârșit, de președintele Florin Cârciumaru, care s-a ferit totuși să ia o poziție tranșantă privind primirea acestuia în partid. Cârciumaru spune că o eventuală decizie va fi luată doar de către forurile de conducere. „Din zvonurile care sunt pe piață în spațiul public, am înțeles că, pe viitor, se intenționează ca domnul Marcel Romanescu să vină la PSD. Nu știu dacă este intenția dânsului sau este numai la nivel de zvon. Dacă se va purta vreodată vreo discuție în acest sens, totul se va discuta în cadrul unui Birou Permanent, unde o să se hotărască prin vot. PSD a fost și rămâne un partid deschis pentru toți cei care doresc să vină în rândul membrilor de partid, nu contează dacă persoana respectivă este la un alt partid sau dacă nu este membru de partid. Niciodată nu trebuie să spui că un partid nu este de acord cu venirea unui membru care aduce un plus de valoare partidului”, a declarat Florin Cârciumaru.

„Candidat din propria ogradă”

Până să fie analizată sau nu venirea lui Romanescu la PSD, Florin Cârciumaru vrea să afle, printr-un sondaj de opinie, care este pesedistul clasat cel mai bine în preferințelor electoratului. Un sondaj va avea loc în toamna acestui an. „Se va face un sondaj în care vor fi măsurați mai mulți oameni. Nu am deocamdată un nume, dar trebuie să fim deschiși pentru măsurarea oamenilor de valoare din orașul nostru în vederea câștigării primăriei. Nu avem cum să îl includem în sondaj pe domnul Marcel Romanescu, pentru că dânsul este primar în exercițiu și reprezintă un alt partid. Se va face o măsurare și cu dumnealui, dar după ce partidul își va desemna un candidat din propria ogradă”.

Aurel Popescu, inclus în sondaj

Includerea în sondajul de opinie a lui Aurel Popescu depinde și ea, în opinia lui Cârciumaru, de dorința pesediștilor din organizația municipală. Președintele PSD spune că nu are nimic împotriva măsurării potențialului electoral al lui Aurel Popescu. Probabil că în toamnă se va discuta în cadrul unui Birou Permanent și se va hotărî cine merge mai departe în sondajul respectiv. Dacă dorința organizației de la Târgu Jiu este să fie inclus și domnul Aurel Popescu și dacă își dorește și dânsul acest lucru, de ce nu. Noi trebuie să găsim cea mai bună soluție pentru 2020, să găsim o persoană care să aducă voturi și să câștige funcția de primar”, a mai spus președintele PSD Gorj.

Un comentariu

  1. Se va sfarsi era carciumaru iar weberii nu vor mai fi dupa ce va reveni Pontta

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*