Forța de muncă, o prioritate

0
168

Noii parlamentari de Gorj au intrat în posesia mandatelor. Aceștia au depus jurământul pe întuneric din cauza discuțiilor lungi din plen. Aflat la al doilea mandat, liderul PSD Gorj a declarat că prioritatea sa, în următorii patru ani, este cetățeanul care l-a trimis în Parlament.

“Am mai multe priorități, dar una vreau în mod deosebit să o repun pe tapetul legislativ. În programul de guvernare al mai multor formațiuni politice, chiar și al nostru, dar noi am dovedit că am fost puțin mai harnici și am depus această inițiativă legislativă, care privește ca salariul minim să reprezinte, în patru ani de zile, 60% din salariul mediu național. Asta înseamnă că trebuie să existe un respect față de munca fiecărui om. Este singura modalitate de a ne chema acasă românii care au plecat pentru că nu aveau de lucru în România, iar salariul nu era atractiv. Este singura posibilitate de a opri această migrație a forței de muncă. Această inițiativă legislativă am depus-o încă de acum un an și ceva, a ajuns în Parlamentul României, la Camera Deputaților, fiind Cameră decizională, dar nu a fost susținută de o parte din cei care acum sunt în coaliția de guvernare, respectiv USR și PNL. Această inițiativă legislativă se afla și în programul de guvernare al acestor formațiuni politice. Cu alte cuvinte, prioritatea este de a redepune această inițiativă în Parlament, iar atunci vom avea discuții cu toate forțele politice dornice să rezolve această inițiativă. E posibil, dacă această inițiativă trece, ca salariul minim în România să fie undeva la 700-800 de euro”, a transmis Mihai Weber.

Investitori

La nivel județean, lucrurile sunt și mai clare. În Gorj este nevoie de investitori.  “În ceea ce privește județul Gorj, sunt două paliere importante pe care trebuie să mergem. În primul rând de a sprijini unitatea economică vitală pentru Gorj, și mă refer la CEO, pentru că vorbim de zeci de mii de familii care își trag seva din această activitate. Trebuie să discute cât se poate de aplicat și pragmatic despre această activitate persoanele credibile, care au ceva de spus, persoane din administrația locală și centrală, parlamentari și toți oamenii care pot susține această activitate. De asemenea, un alt palier este cel de a dezvolta județul economic, de a atrage investitori în zonă, iar aici sunt foarte multe discuții aplicate”, a mai transmis parlamentarul PSD Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here