spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăPolitic"Gogoaşa umflată va pierde alegerile din 2012"

    „Gogoaşa umflată va pierde alegerile din 2012”

    Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Gorj, că „gogoaşa umflată”, alianţa socialistă PSD-PNL va pierde alegerile din 2012.

    „Vedeţi gogoaşa aceasta umflată a alianţei socialiste, PNL-PSD. Este o alianţă populistă, de conjunctură, căreia îi este frică de PDL pentru că ştie că acum orice zi până la alegeri merge în favoarea PDL. Acum zilele curg în favoarea noastră pentru că, încetul cu încetul, semnele bune încep să se înmulţească şi se vor resimţi aceste lucruri şi în nivelul de trai al românilor. De aceea, de fapt ei sunt conştinenţi de faptul că numai printr-o gogoaşă pot să manipuleze. Dar aşa cum au luat bătaie în 2009, aşa vor pierde şi competiţia electorală din 2012 împreună cu televiziunile lor de atac şi cu mogulii pe care îi reprezintă. Anul 2012 cu alegeri locale va fi primul pas pentru continuarea guvernării de către PDL alături de actualii parteneri de guvernare”, a declarat şeful Executivului, în faţa pedeliştilor gorjeni. Acuzaţiile premierului Boc nu i-au lăsat fără replică pe social-democraţi. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a declarat că „premierul Boc ca şi mulţi alţi lideri din PDL au pierdut simţul realităţii. Nu avea ce să caute în Gorj, să spună că gestionează situaţia din minerit şi energie, după după ce au luat bani pentru campanii şi şi-au făcut rezerve pentru următoarele campanii. Mai mult decât atât , şi-au sacrificat oamenii, cum e Manţog”. În ceea ce priveşte „gogoaşa umflată”, Călinoiu este de părere că „este clar că Boc este într-o situaţie de disperare şi a pierdut uzul raţiunii”. La atac a sărit şi liderul liberal Dian Popescu care consideră că „premierul ar trebui să aibă în atenţie guvernarea ţării, nu politica. Ţara este neguvernată iar el îşi face campanie prin ţară. În loc să spună ce decizii iau PNL şi PSD, mai bine ar guverna ţara şi ne-ar spune care este situaţia economică a ţării. Ţara este pe umerii lui nu ai USL, ei sunt la guvernare, nu USL.

    Boc, competiţie loială în partid

    Alături de Boc, la Târgu-Jiu a mai participat şi secretarul general al partidului, Vasile Blaga şi ministrul de Interne, Traian Igaş. Preşedintele PDL, Emil Boc, a mai declarat că în partid este „o competiţie loială” şi că o decizie privind şefia formaţiunii democrat-liberale se va lua la Convenţia Naţională din 14-15 mai. „În partid este o competiţie loială, corectă. Este o chestiune care se va decide pe 14-15 mai, suntem colegi indiferent de ce spun unii sau alţi”, a spus Emil Boc. Preşedintele PDL, Emil Boc, susţine că formaţiunea pe care o conduce va câştiga alegerile „pentru că face o altă politică decât celelalte partide”, precizând că populaţia va trebui să aleagă între oameni care „atunci când e greu îşi asumă lucrurile”, sau oameni „care au făcut circ la televiziuni”. „Alegerile din 2012 trebuie pregătite şi mai bine pentru că vor fi primul pas pentru poziţionarea viitoarei guvernări. Pregătim un bilanţ de la ultimul congres din 2005 şi arată bine pentru că am câştigat toate bătăliile”, a afirmat Boc .El a mai spus că PDL va câştiga alegerile pentru că face „cea mai bună politică, aceea a rezolvării problemelor oamenilor”. „Aşa cum am fost uniţi când a fost cel mai greu, sunt convins că vom fi mai uniţi şi după 15 mai şi acest partid va câştiga alegerile pentru că face o altă politică decât celelalte partide. Cea mai bună politică e aceea a rezolvării problemelor oamenilor. Politica adevărată nu înseamnă fraze demagogice la televiziunile de atac, ci să fii printre oameni şi să le rezolvi problemele sau să le spui când nu le poţi rezolva. Dacă nu luam aceste măsuri, poştaşul nu mai venea cu pensia sau casierul nu mai dădea salariul. Acolo ajungeam dacă nu reduceam cheltuielile bugetare pentru a avea un buget după potenţialul acestei ţări. Această parte nu s-a văzut, dar eram aproape de ea”, a spus Emil Boc.

    Blaga: „partenerul nostru este şi va fi Traian Băsescu”

    „Indiferent că unora le place sau nu, partenerul nostru a fost, este şi va fi preşedintele României, Traian Băsescu. E clar ca bună ziua.(…) Nu accept din partea nimănui insinuarea că aş avea un proiect împotriva lui Traian Băsescu. Am şi eu un proiect, împreună cu colegii mei, pe care îl pot duce la îndeplinire cu preşedintele Băsescu. (…) Putem împreună cu Traian Băsescu, dar şi Traian Băsescu poate împreună cu noi”, a spus Vasile Blaga. Blaga a adăugat că partidul se va bate cu PSD şi PNL pentru a pune în practică reforma constituţională. „Vreau să vă spun că adversarii noştri sunt în afara PDL. (…) Şi va trebui să ne batem , în acest sens, cu PSD şi cu PNL. Ei sunt adversarii noştri”, a afirmat Vasile Blaga.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: