Gorjean din PLUS, câștig de 10.000 de euro de la companii de stat. Cât a încasat de la CEO

0
574

Activistul Valeriu Nicolae își critică foștii colegi de partid din PLUS, după ce a descoperit că mulți dintre ei s-au „dedulcit“ din banii publici, încasând sume consistente în timpul guvernării tehnocrate a lui Dacian Ciolol, când au făcut parte din Consilii de administrație. Printre aceștia se află și un tânăr gorjean care ajuns să ocupe o funcție importantă în PLUS. Este vorba de Alin Mituță, de baștină din localitatea Novaci.

„Alin Mituță, cel care a devenit șeful cancelariei în locul lui Dragoș Tudorache, a primit și el 47.760 RON în plus de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia S.A.”, a precizat Valeriu Nicolae.

Potrivit declaraţiei de avere, Alin Mituţă, care va deveni eurodeputat prin plecarea lui Ghinea la Fondurile Europene, a primit 26.670 de lei de la Complexul Energetic Oltenia şi 21.000 de la Hidrolectrica.

„Mi s-a făcut rău. Fizic rău“

Valeriu Nicolae mai arată că actualul ministru al Sănătăţii a luat din partea unui CA circa 20.000 de lei. De asemenea, soţul Ancăi Dragu, actuala şefă a Senatului, a primit  55.000 de lei, dintr-o funcţie dată tot de Executiv.

„Uimit de tăcerea USR PLUS pe tema consiliilor de administrație am făcut câteva verificări. Mi s-a făcut rău. Fizic rău.

Conform declarațiilor de avere, omul care m-a angajat pe mine a primit 331.644 RON de la stat în anul de tehnocrat sau aproape 74.000 EUR. Jumătate dintre ei de la EximBank. Dragoș Tudorache este acum directorul executiv al PLUS. Un om care făcea, cu mulți ani înainte de a veni în guvernul tehnocrat, peste 100.000 de EUR anual în slujbe internaționale foarte bine plătite“, a mai comentat Valeriu Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here