Acuzații: Guvernul Cîțu vrea să vândă pe nimic companii strategice din România

2
220

Măsurile adoptate de Guvernul Cîțu sunt aspru criticate de opoziție. Parlamentarii PSD Gorj susțin că România se îndrepată spre prăpastie sub bagheta celor aflați la putere. Siguranța economică a României este pusă în pericol, după ce Executivul are în plan vânzarea activelor pe care statul le deține în companiile naționale.

Decizia Guvernului de a abroga legea care interzice, timp de doi ani, privatizarea companiilor de stat este văzută de social-democrați ca o acțiune împotriva țării. “În plină criză sanitară, economică și educațională, cu o țară aflată în plină iarnă, fără un buget votat în Parlament – cu alte cuvinte, cu lucruri mai importante și mai urgente de rezolvat – Guvernul așa-zisei Drepte Unite se apucă și modifică o lege promovată de PSD (Legea 173/2020) care interzice vânzarea activelor pe care statul le deține în companiile naționale, pentru o perioadă de doi ani.  Dacă alte țări europene (Germania, Franța, Italia, Polonia, Cehia sau Ungaria) își protejează companiile strategice, Guvernul Cîțu atentează la siguranța economică a României, pregătind vânzarea pe nimic a tot ce mai deține România, ca participații ale statului, la companii aeroportuare, petroliere, de energie, feroviare, de poștă și curierat, din telecomunicații, precum și pe cele de la bănci sau din institutele de cercetare (printre care se pot enumera Hidroelectrica, CEC Bank, Transelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz).Astfel, devine foarte clar că protejarea intereselor naționale în activitatea economică nu se află printre prioritățile guvernării de dreapta!”, a transmis senatorul PSD Cristinel Rujan.

România, la amanet

În acelați timp noul Guvern continua obiceiul de a împovora țara. Deputatul Mihai Weber acuză alianța de dreapta că amanetează țara. “Comisia Europeană vine și confirmă ceea ce PSD tot spune de peste un an de zile: Guvernul PNL îndreaptă România spre prăpastie! Fără o viziune clară, fără un plan ancorat în realitate de stimulare și relansare economică, plătind DOBÂNZI URIAȘE față de alte țări ale Uniunii Europene, guvernarea de dreapta duce datoria publică către alarmanta cifra de 100% din PIB. Amanetarea țării pentru următorii 30 de ani înseamnă, mai exact, că populația și companiile (prin taxe și impozite) vor plăti ANUAL peste 1 MILIARD DE EURO în contul dobânzilor și comisioanelor.Toate acestea în timp ce nimeni nu știe ce s-a făcut cu banii deja împrumutați, iar românilor li se spune că pentru SALARII, PENSII, ALOCAȚIILE COPIILOR și INVESTIȚII, nu sunt bani!”.

2 COMENTARII

 1. Nu cred ca din putinul care a ramas din industria romaneasca, sa o vindem si pe asta (donam ca asa am facut, am dat-o pe nimic). As sugera redactorului ce a scris articolul, sa publice la urmatorul articol, ce formatiune politica a fost la putere in perioada cand au fost vandute la valorii mici siderurgia romaneasca, petrolul, gaz metan, parte din ape minerale, fabrica de aluminiu de la Slatina, fabrica de tevi de la Roman, fabricile de tractoare, autocamioane de la Brasov, autoturisme de la Pitesti si Craiova, autobuze Bucuresti, Aro Campulung Muscel, utilaje Braila, sonde Ploiesti (prima in Europa), chimie si in ce perioada s-a emis actul normativ de vanzare a padurilor si terenurilor agricole la straini .

 2. Asta pentru că PSD (în toate variantele sale: FSN, FDSN, PDSR), de 30 de ani, nu reușește ca să pună în Constituție un lucru elementar, fundamental: ADMINISTRATORUL NU POATE VINDE AVEREA STĂPÂNULUI! Cu alte cuvinte, nițel mai complicat, STATUL (cea mai tâmpită denumire, producătoare de confuzii majore – ceea ce denotă că e folosită INTENȚIONAT ca atare! –, pentru ADMINISTRAȚIA DE STAT) poate să vândă AVEREA POPORULUI, adică exact ce NU ÎI APARȚINE!!!

  Pentru cei care mai știu și nițică teorie pentru administrație, e simplu:
  – Statul nu este totuna cu poporul român.
  – Statul este o instituție suprastructurală, instrumentul principal de organizare politică și administrativă prin intermediul căruia se exercită funcționalitatea sistemului social și sunt reglementate relațiile dintre oameni.
  – În situația în care cuvântul STAT se referă la definiția dată de punctul anterior, acesta va fi înlocuit obligatoriu cu expresia „administrația publică de stat”, astfel încât, prin folosirea aceluiași cuvânt, să nu apară confuzia între stat popor și administrație, între proprietar și administrator și pentru împiedicarea substituirii proprietarului de către administrator.
  – Termenul de „stat” în sens administrativ poate defini și teritoriul și populația asupra cărora își exercită influența administrația de stat.

  Așadar:
  Proprietatea publică aparține POPORULUI român.
  Vânzarea proprietății publice TREBUIE numai prin REEFERENDUM, ca să avem răspunsul PROPRIETARULUI.
  Proprietatea publică de stat se poate vinde numai prin referendum NAȚIONAL.
  Proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale se poate vinde numai prin referendum LOCAL.
  trebuie prevăzut și că nerespectarea acestor norme se pedepsește cu închisoarea între 20 de ani și pe viață. Pare mult? Înseamnă că se dorește ÎNCĂLCAREA legii! dacă NU vrei să încalci legea, înseamnă că nu o să fii NICIODATĂ pedepsit, deci nu are importanță cât de marte e pedeapsa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here