24.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 8, 2020
Acasă Politic Guvernul de tranziție nu mai este de tranziție

Guvernul de tranziție nu mai este de tranziție

De unde înainte de moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă, se presupunea că trebuie să avem doar un guvern cu un mandat scurt, unul cu „aproape un mandat de tranziție”, după cum se exprima însuși președintele Iohannis, care să se ocupe de organizarea alegerilor prezidențiale și de întocmirea bugetului pe anul viitor, ne trezim că s-a schimbat schimbarea și Ludovic Întâiul se simte prea bine la Palatul Victoria, având prea multe de împărțit clientelei politice pentru a putea să facă asta într-un timp atât de scurt cum preconiza Iohannis.

Așa se face că, pentru a face economii la buget, pentru a eficientiza și debirocratiza activitatea din ministere, ce s-a gândit Ludovic că ar fi bine să facă? Să ia două ministere din care să facă unul, să nu dea pe nimeni afară și să mai și angajeze, în plus, peste 100 de oameni. Și uite cum s-a făcut, dintr-o dată, economie liberală.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu se simte nici el într-un guvern de tranziție. Cu părul în bătaia vântului, mai ceva ca un haiduc, aleargă de colo-colo și se împrumută ca apucatul. Urmarea este că vine BNR și strâmbă din nas la mărirea pensiilor, iar cursul valutar începe s-o ia razna pentru ca, mai apoi, aceeași BNR să apară pe un cal alb, intervenind în forță pentru stabilizarea monedei naționale. Cât se întâmplă toate miracolele acestea datorate performanței și competenței de marcă Iohannis, românii stau cu sufletul la gură și se roagă ca, în urma creșterii monedei europene, să nu înceapă valul de scumpiri.

Pentru că tot e un guvern cu mandat scurt, chiar dacă încă n-au avut timp să proiecteze bugetul pentru anul viitor și nu pot face autostrăzi așa cum a promis Iohannis, liberalilor li s-a năzărit să mai vândă ce-a mai rămas nevândut din țară și s-au gândit să listeze câte ceva din CEC Bank și Hidroelectrica.

Competența este însă molipsitoare la liberali, așa încât departe de capitala performanței de dreapta, mai la Gorj, aici, la noi, vine un alt super-profesionist și om de cultură de talie mondială, edilul din Târgu Jiu, și dă cu mucii-n luminițele de Crăciun. Ca și cum ar avea amnezie și n-ar ști că acum Hydra liberală (era să zic lepra) este la butoane, Romanescu o ține gaia-mațu’ cu „ciuma roșie”, numindu-i inculți pe părinții și bunicii celor care au votat cu PSD; el fiind, bineînțeles, cel care este Alesul menit a le dărui tuturor din prisosul său de cultură.

Dacă situația nu ar fi albastră cu adevărat de la atâta competență, viziune economică și profesionalism, poate românii ar reuși să mai facă haz de necaz. Problema este însă că liberalii au pornit cu stângul, trăind și acționând în aburii victoriei, iar asta duce țara pe un drum periculos – unul al extremismului discursiv de dreapta și al unor măsuri economice care vor da înapoi țara cu ani de zile.

Cristina Petrovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini