Acasa / Headlines / Guvernul a decis! Din 2018 ne plătim singuri dările la stat. Primarii liberali aplaudă!!
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Guvernul a decis! Din 2018 ne plătim singuri dările la stat. Primarii liberali aplaudă!!

Contribuțiile sociale trec la angajat din 2018. Decizia a fost luată, ieri, de Guvern când s-a aprobat pachetul de măsuri fiscale pentru anul viitor. La Gorj măsura este văzută diferit de la un primar la altul, în funcție de activitățile economice desfășurate pe raza localității pe care o reprezintă.

Mai mulți edili au protestat în urmă cu două zile la București nemulțumiți fiind de măsurile fiscale anunțate la Guvern. La Gorj, părerea celor ce ne conduc este împărțită în funcție de interesul fiecărui primar. De pildă, edilul din Roșia de Amaradia, deși este liberal, nu se aliniază la ideea partidului și susține că noul pachet fiscal nu îi afectează bugetul. „De data aceasta nu ar fi motiv de îngrijorare având în vedere că pe raza localității nu mai funcționează sectorul minier, nu avem agenți economici privați care să alimenteze bugetul local și deci nu ar fi știrbit bugetul”, a declarat Liviu Cotojman. De aceiași părere este și primarul din Bumbești Jiu care consideră măsura ca fiind benefică în special populației.” Să ne gândim la impactul pozitiv pe care îl are această măsură în buzunarele românilor. Faptul că se va reduce bugetul cred că este timpuriu să ne gândim”, a declarat Constantin Bobaru.

Să ia taurul de coarne

Nici primarul din Turburea nu înțelege unde este nemulțumirea celor care ies în stradă. Acesta susține că era de așteptat ca Guvernul să-și implementeze proiectele susținute în campanie. „Noul cod fiscal este un lucru extraordinar de bun. Trebuia să ia cineva atitudine. Acest Guvern a promis o guvernare bună, pentru toate aceste lucruri trebuie pus piciorul în prag. Trebuia să ia cineva taurul de coarne ca să demonstrăm că o să fie bine și pentru români”, a declarat Ion Bârcă.

Nu le pune nimeni pistolul la tâmplă

La Prigoria situația este văzută ca fiind fără cap. Edilul localității susține că nu înțelege cum Guvernul anunță o măsură fiscală fără a face un studiu în prealabil. „Au făcut și mărirea asta de salarii care ne-au pus-o în spinare ca finanțare, acum, vin cu noi măsuri fiscale. Nu înțeleg, dacă nu există bani pentru o măsură, de ce o susțin? Nu le pune nimeni pistolul la tâmplă, nu văd de ce dau acum din colț în colț să o aplice. Au făcut un studiu să știe ce impact are această măsură în urma ordonanței”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*