Întâi jurământul, apoi locul pe listă. “Le-am cerut colegilor să mă susțină în a obține din partea tuturor candidaților un jurământ clar”

0
331

Social-democrații care au ocupat un loc pe listele pentru alegerile parlamentare au jurat pe Biblie că nu vor trăda. Mihai Weber se teme ca episodul din 2016 să nu se repete și să trimită în Parlament oameni care își pot vinde ușor votul. Nu este pentru prima dată când politicienii apelează la cele sfinte, chiar dacă jurământul, cel puțin la Gorj, nu a dat tot timpul roade.

“Este o perioadă în care în orice formațiune politică se găsesc și mulțumiți și nemulțumiți. Numărul de locuri eligibil este foarte mic, iar numărul de doritori cu siguranță este foarte mare în orice formațiune politică. Lista de la Gorj s-a stabilit. Au fost tot felul de discuții, de scenarii, că vin din afară. Au fost scenarii bazate pe anumite realități, pentru că sunt organizații județene care au primit și membri din afara județului respectiv, oameni care nu au prins un loc eligibil în zona în care s-au născut, dar care au dovedit că sunt oameni de echipă, oameni care au performat în Parlamentul României. Au existat și cazuri în care organizațiile au primit câte un alt membru din afara lor. La Gorj nu s-a întâmplat lucrul acesta, deși s-a dorit ca și aici să vină o anumită persoană. Am avut un cuvânt de spus acolo și lista a rămas doar cu cei care și-au depus candidaturile și solicitările în Gorj. Venim cu o listă de oameni care au un background profesional de necontestat, care îi recomandă pentru a activa în Parlamentul României. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin, chiar și celor care au înțeles și au ieșit cu demnitate din competiția respectivă. Este un număr restrâns de locuri eligibile, iar doritorii sunt mult mai mulți. Pentru fiecare persoană în parte avem grijă ca să aibă un viitor fiecare în parte. Am venit cu o echipă nouă, așa cum și la Consiliul Județean am venit cu o echipă relativ nouă. Ne dorim să nu înșelăm așteptările electoratului din Gorj. Venim cu o nouă abordare, cu un partid resoftat, aș putea spune, pentru că oamenii asta cer. Intenția noastră este să satisfacem toate cerințele din Gorj. Și la nivel central se merge pe aceeași idee. Totul este într-o dinamică, iar dacă nu ți cont de realitate, pierzi trenul”,a transmis liderul PSD Gorj, Mihai Weber, după nominalizările făcute pentru alegerile parlamentare.

Recompensă

Și, pentru ca unii să nu piardă trenul, Mihai Weber a trebui să găsească vagoane și pentru cei rămași pe peron. Susține că există soluții pentru fiecare membru care nu a prins un loc pe liste. “Pentru toți există ceva pregătit. Asta am discutat și cu conducerea centrală. I-am luat pe fiecare în parte și am întrebat ce își dorește fiecare. Sunt oameni care au un loc de muncă și care merită să fie sprijiniți în domeniul respectiv. Sunt și oameni care poate nu au o ocupație și care își doresc să fie sprijiniți. Pentru toți trebuie să existe un viitor și așa este normal. Deviza noastră este foarte clară – nimeni nu rămâne pe câmpul de luptă dintre cei care s-au implicat, care au fost oameni de echipă. Cred că ăsta este cel mai important lucru, să facem pentru fiecare dintre noi ceva bun și fiecare dintre noi să aibă un viitor. Vor fi posturi și la centru și aici. S-au făcut oferte la toți. Discuțiile sunt cât se poate de aplicate și deschise. După ce depășim perioada asta de tensiune, sunt convins că fiecare o va lua pe varianta propusă și oferită. Nu mă aștept ca cei nemulțumiți să părăsească partidul”, a afirmat liderul PSD.

Puși să jure

Pe de altă parte cei care au intrat în lupta pentru Parlament au fost puși să jure că nu vor trăda. “Nu am vrut să se repete episodul din 2016. Le-am cerut și colegilor din Comitetul Executiv Județean, tuturor primarilor, președinților de organizații, să mă susțină în a obține din partea tuturor candidaților un jurământ clar că atunci când nu mai vor sau nu se mai regăsesc în PSD să își dea demisia și să plece. Ceea ce s-a întâmplat în organizația de la Gorj n-aș vrea să se mai repete. Au plecat doi deputați pentru care toată organizația a muncit, iar acest lucru este nefiresc. Ar trebui ca parlamentarii care părăsesc formațiunea care a muncit pentru ei să își piardă mandatul. Toți cei care fac parte din viitoarea echipă, indiferent că discutăm de consilieri, primari sau parlamentari, trebuie să fie loiali și să recunoască faptul că doar datorită sprijinului unei echipe ajung în poziția respective”, a mai afirmat Mihai Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here