10.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăHeadlinesÎntâlnire de taină cu Dian Popescu

Întâlnire de taină cu Dian Popescu

Fostul copreședinte al PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, s-a întâlnit ieri cu mai mulți colegi din partid, practic cu persoane din aripa veche a liberalilor. Conform ecopolitic.ro, senatorul ar fi chemat vechiul Birou politic PNL la Țicleni, invitațiile fiind făcute de către fostul președinte PNL Târgu-Jiu, Marian Popescu, tema principală a discuțiilor fiind dată de „viitorul PNL”, posibil și discuții, negocieri, cine vrea să vină sau unde va pleca.

dian-popescu

Contactat telefonic, senatorul liberal și fostul copreședinte al PNL Gorj, Dian Popescu, a confirmat faptul că ieri s-a întâlnit și a purtat discuții pe marginea situației tensionate din organizație cu o parte din colegii din filială. „Astăzi au venit pe la mine foşti colegi din PNL, aripa veche, practic foarte mulți colegi cu care am făcut politică în fostul PNL. Au venit într-adevăr să-mi ceară părerea și un punct de vedere vis-a-vis de ce se întâmplă în acest moment în Gorj cu Partidul Național Liberal. În ultimul timp, cei din vechiul PNL nu mai există, fiind girat de Tudor Barbu, vechiul PDL uşor –uşor, prin anumite șiretlicuri, îndepărtează oamenii din vechiul Partid Național Liberal, formând marele PNL din vechi pedeliști. Este jenant ceea ce se întâmplă, nu doar pentru faptul că vechii peneliști au muncit în acest partid, ci pentru faptul că astfel nu vei reuşi un „mare PNL”, ci vei reuși un „vechi PDL”, care nu știu ce rezultate va obține în alegeri”, a declarat Dian Popescu. Mai mult decât atât, fostul lider politic consider că cel mai corect ar fi fost ca cel care i-a luat locul în fruntea PNL Gorj să fi fost votat în Delegația Permanentă a vechiului PNL Gorj, încât să poată fi tras la răspundere de colegi. În plus, acesta susține că nu este normal ca oamenii din vechiul PDL să fie promovați pe funcții, iar vechii liberali să fie marginalizați după ce au muncit în partid. „Este părerea mea, că PNL neavând o conducere serioasă, ci una aterizată de la București, PDL ușor –ușor preia, sediile şi patrimoniul partidului și dau oamenii la o parte. Eu am luat poziție de la început şi se adevereşte ce am previzionat eu, când am atras atenția, din păcate numirea lui Barbu nu s-a făcut cu acceptul meu, nici măcar nu mi s-a cerut părerea. Aș fi dorit ca această fuziune să se facă cu un președinte votat în Delegația Permanentă, aripa veche, și oamenii își puneau un om pe care-l puteau trage la răspundere prin votul lor. S-a impus de la centru un preşedinte care și-a format un birou din anumite persoane apropiate de vechiul PDL, și vedeți ce s-a întâmplat la Motru și în alte localități”, a mai precizat Dian Popescu.

Vâlceanu: „Dian Popescu nu există!”

Senatorul liberal susține că era de așteptat să se ajungă într-o astfel de situație, el trăgând semnale de alarmă încă de la numirea copreședintelui Barbu pe funcție. „Acum se întâmplă ceea ce am spus când a venit domnul Tudor Barbu la Gorj. A vândut partidul pe o masă în cârciumă!”, a spus senatorul Dian Popescu. Contactat telefonic, copreședintele Dan Vâlceanu nu a dorit să comenteze declarațiile făcute de senatorul liberal, liderul PNL Gorj susținând doar că: „pentru mine, Dian Popescu nu există!”.

Barbu: „PNL valorează mult!”

Contactat telefonic a fost și copreședintele PNL Gorj, Tudor Barbu, acesta dându-i replică lui Dian Popescu la o parte din declarațiile făcute. „Pentru mine, PNL Gorj valorează mai mult decât o masă în cârciumă! Nu există niciun comentariu față de declarațiile unui demnitar, să nu uităm ca domnul senator este demnitar, îi respect părerile și nu le comentez în presă”, a declarat Barbu, pentru Acces Tv. Chiar și fără prea multe comentarii, Barbu a demonstrat că era informat de întâlnirea ce a avut loc ieri la Ţicleni. „Eu nu știu care sunt colegii care au fost acolo, de ce au făcut-o, este weekend, poate că la un grătar …Ştiu de două doamne că au fost acolo, doamna Ciolocoi și doamna Horhoianu nu văd de ce ar avea plângeri, sunt consiliere, membre în BPJ, sunt reprezentante ale partidului și nici nu mă interesează. PNL este unul singur, partea cu fosta aripă, vechea aripă, e o prosteala întreținută de persoane care nu văd interesul partidului, ci interesele lor de grup financiare, oculte, fie blaturile cu PSD. Eu nu am interese oculte, nu am facturi în minerit şi sunt un om care nu va convoca partidul să discut șmenuri și afaceri, să discut bârfe. Avem o treabă , aceea de a câștiga încrederea gorjenilor!”, a mai spus Tudor Barbu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -