Ioan Oltean: Procentul de 20% al PDL din sondaje relansează partidul pentru alegerile din acest an

0
8

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că procentul de aproximativ 20% pe care partidul său îl are în sondaje este unul care „dă speranţă” în perspectiva alegerilor din acest an. „Este un procent relativ bun, având în vedere marea lipsă de atractivitate a PDL în urma plecării de la guvernare, care dă speranţă PDL şi îl relansează”, a apreciat Oltean, precizând că, în acest context, procentul pe Transilvania este şi mai mare.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Ioan Oltean a spus că PDL va definitiva listele de candidaţi la sfârşitul acestei luni, miza fiind să obţină şapte sau opt posturi de eurodeputaţi în urma scrutinului din luna mai. Oltean speră ca pe aceste locuri eligibile să se afle şi candidatul organizaţiei PDL Bistriţa-Năsăud, în persoana Gabrielei Montoiu, consilier judeţean şi preşedinte al organizaţiei judeţene de femei. Referindu-se la alegerile prezidenţiale, viceliderul democrat-liberal consideră că, dintre partidele „serioase” – nominalizând aici PDL, PSD şi PNL -, doar partidul său are un candidat cert. „Din punctul meu de vedere, este un an atipic. Este pentru prima dată când în an de alegeri prezidenţiale nu sunt cunoscuţi candidaţii. Partidele politice, cu excepţia PDL, încă nu şi-au făcut cunoscuţi candidaţii pentru alegerile prezidenţiale. Mă refer la partidele serioase, am aici în vedere PDL, PSD, PNL, partidele care contează şi care pot într-un fel sau altul să ridice pretenţii pentru alegerile prezidenţiale – încă nu au garanţia candidatului definitiv, care să reprezinte fie alianţa politică, fie formaţiunea politică”, a declarat Oltean.

Ioan Oltean recunoaşte că notorietatea lui Cătălin Predoiu nu este una ridicată, însă speră la un rezultat bun pentru PDL. „Noi sperăm şi credem că în acest an PDL va avea un cuvânt greu de spus în ce priveşte alegerile prezidenţiale. Candidatul nostru, chiar dacă în momentul acesta nu se bucură de notorietatea pe care poate o au alţi candidaţi, este unul sigur, cert, este unul care a ieşit deja în câmpul bătăliei, este unul care îşi asumă pe deplin această calitate, este unul care va trebui să încerce nu numai să-şi asume votul PDL, pe care cu certitudine îl va obţine, ci va trebui să câştige dreapta şi să devină candidatul dreptei pentru alegerile prezidenţiale”, a mai spus Oltean. Întrebat despre nemulţumirile lui Traian Băsescu faţă de candidatul PDL, vicepreşedintele Oltean a spus că speră ca şeful statului să joace un rol „pozitiv” şi să fie „echidistant” în lupta pentru alegerile prezidenţiale. „Eu nu cred că preşedintele trebuie să aibă ceva cu PDL. PDL n-a avut niciodată nimic cu domnul preşedinte şi în consecinţă, pe principiul simetriei juridice, reacţiile ar trebui să fie cam aceleaşi”, a mai adăugat Ioan Oltean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here