Iohannis este, de fapt, marele perdant al turului I

1
37

Reacţia preşedintelui după ce s-a aşezat pe un scaun la Masa TăceriiSă fim serioși, Iohannis și al său PNL n-au câștigat nimic în turul I. Scorul sub 40%, obținut de un președinte care s-a folosit în campania electorală de pupitrul de la Palatul Cotroceni, de toată puterea dată de prerogativele prezidențiale, precum și de unele instituții aflate în subordinea sa pentru a mai scurge câte un dosar prin presă, nu poate fi considerat unul mulțumitor și, de altfel, nici nu cred că satisface orgoliul președintelui Iohannis.

Pe de altă parte, așa „incultă, agramată, incompetentă” cum o văd toți perfecții care au supt la biberon cultură, economie și gramatică în loc de lapte, ei bine, această Viorica Dăncilă a reușit, cu doar o parte a partidului de partea sa, aproape singură împotriva tuturor, să obțină 23%, trecând de pragul celor două milioane de voturi.

Dacă ar fi să ne luăm ca punct de reper în societate modul în care vorbim limba maternă, fiecare dintre noi, în România ar trebui să se facă o liniște mormântală, să nu mai vorbească prea mulți. Postul de radio Europa FM, de exemplu, ar trebui să fie închis, fiindcă este înfiorător ce perle gramaticale scoate pe gură Moise Guran, Denise Rifai ar trebui exilată, iar Victor Ponta ar trebui ars pe rug pentru analfabetism funcțional. Toți cei care sunt colegi de promoție la facultate cu Vanghelie, ar trebui să-l asculte, în primul rând, mai atent pe Iohannis, dacă pe ei înșiși nu se pot corecta. Te uiți în jur și rămâi perplex când vezi tupeul celor care arată cu degetul, când vezi o gloată de neșcoliți cum se dau doctori docenți, deveniți peste noapte specialiști de talie mondială în limbi.

Revenind la rezultatele turului I, observăm că a fost nevoie de o ditamai coaliția de partide, de o pleiadă de așa-ziși independenți de mâna a doua, de jocul de glezne al unor trădători social-democrați, de un morman enorm de gunoi mediatic din partea presei aservite Cotrocenilor, pentru ca Iohannis și PNL să se poată lăuda că ei sunt ăia de au inventat apa rece și au învins PSD.

În realitate, cele 14 procente pe care le are Iohannis avans nu sunt chiar un motiv să se culce pe o ureche în turul II. Nu în condițiile în care le-a obținut împotriva unui PSD cu motoarele turate nici la jumătate. Nu în condițiile în care Iohannis mai are doar 3.000.000 de români de partea sa, după ce a fost cinci ani de zile președinte.

Dacă doar atâta a putut scoate după ce a îmbrobodit mințile unora slabi cum că Dragnea a inamicul public al țării, după ce defilat cu PSD în gură de parcă ăsta ar fi fost programul lui politic când a devenit președintele României, acum 5 ani, în mod clar Iohannis are o problemă. Iohannis are o problemă mai mare decât gogomănia cu averea obținută din meditații, o problemă venită din anunțul său de nuanță fascistă, cum că ar vrea să radă de pe fața pământului peste 2.000.000 de români. De ce? Pentru că așa vrea mușchiul lui de neamț, să dispară PSD și toți votanții PSD. Iar dacă toți așa-zișii intelectuali, elitiștii care dau pe afară de atâta învățătură,  chiar nu văd nicio problemă de natură principială și nu numai (ar putea fi și o problemă de sănătate mintală a candidatului Iohannis) în declarația respectivă, înseamnă că votanții unui astfel de personaj extremist nu sunt nici pe departe atât de culți precum pretind, având mari carențe la capitolul educație politică și civică.

Cristina Petrovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here