Ion Călinoiu, tot mai aproape de PSD! „Morega are halucinații când spune că partidul scade în sondaje”

0
25

Fostul lider al PSD Gorj, Ion Călinoiu, mai face un pas către partidul din care a plecat. Călinoiu l-a criticat dur pe Dan Ilie Morega, cel care anunța zilele trecute că PSD-ul este scindat din cauza intereselor fostului președinte executiv și spune că ușa partidului i-a fost mereu deschisă. Ion Călinoiu nu crede nici în ipoteza lansată de Moregă, cum că PSD-ul ar fi pe tobogan în ceea ce privește preferințele electoratului.

Foștii pesediști Călinoiu și Ciocea au fost prezentați zilele trecute de Dan Ilie Morega drept motiv de ceartă în interiorul PSD. Principalul responsabil este, în opinia lui Morega, chiar președintele Florin Cârciumaru, care susține revenirea în partid a lui Călinoiu, însă nu mai vrea să audă de Ciocea. Fostul președinte executiv al PSD Gorj exclude ipoteza lui Morega, cum că partidul ar fi scindat din cauza revenirii sale. „Eu pe Morega nu-l mai urmăresc demult. Sunt d-ale lu` Morega și pe mine nu mă deranjează. În această perioadă, și nici în perioada în care am candidat independent la deputați, nu am avut o problemă cu PSD. De niciun fel nu am abandonat ideea că PSD este un partid unit. Eu mi-am văzut atunci situația, n-am dat înapoi, dar sunt convins în continuare că PSD este un partid unit și nimeni nu îl poate scinda sau zdruncina, cel puțin. Ușa PSD-ului e deschisă tot timpul nu de un om și, la fel, e închisă tot timpul nu de un om. Nu am simțit niciun fel de afront din partea cuiva, fiindcă nici eu nu am adus un afront partidului. Partidul este în continuare pentru mine garanția că îi reprezintă pe români”, a declarat Ion Călinoiu la Radio Infinit.

„PSD gestionează cel mai bine lucrurile”

Călinoiu a sărit ca ars când a aflat de la Morega că PSD-ul scade pentru prima oară în sondaje din cauza scandalurilor interne și din cauza liderilor de la centru. „Dan Ilie Morega are halucinații când spune că PSD a scăzut în sondaje. Cu toate problemele care sunt la ora actuală în societatea românească, PSD, ca forță politică din eșichierul partidelor politice, este cel care gestionează cel mai bine lucrurile. Având responsabilitatea guvernării, într-o coaliție responsabilă cu forțe politice care lucrează în bună înțelegere, reușește să treacă peste toate greutățile”.

„Dacă m-ar interesa, m-aș ocupa”

Fostul pesedist spune că nu este interesat deocamdată de o revenire în partid. Călinoiu dă de înțeles și că poate influența răspunsul liderilor de la București, cei despre care Cârciumaru spunea că sunt singurii în măsură să decidă. „Nu mă interesează chestia asta, că dacă m-ar interesa, m-aș ocupa. Încă nu am intrat în linia asta să mă ocup. Pozițiile mele au fost numai de susținere, numai de apreciere a PSD, partid care, nu numai acum, ci și în trecut, a făcut lucruri mult mai bune pentru români. Sunt și unele erori, dar pe care știe să și le îndrepte, nu i le îndreaptă alții”, a mai declarat Ion Călinoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here