spot_img
5.7 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăPoliticIon Ciocea: Hai să facem noi ce n-au vrut să facă ei!

    Ion Ciocea: Hai să facem noi ce n-au vrut să facă ei!

    Ion Ciocea: Hai să facem noi ce n-au vrut să facă ei!„Am plecat din PSD exact aşa cum sigur aş fi plecat şi de la PNL sau orice alt partid după ani mulţi de muncă, pentru că, per general toate partidele sunt fragmentate de propria neghină. Oameni de bine sunt şi în PSD şi în PNL şi în orice alt partid, însă durerea este că nu sunt apreciaţi ci sunt sufocaţi de lideri avizi de putere şi care fac jocul anumitor grupuri de interese. Pe scurt, la majoritatea, doctrina este ca un film de scurt metraj. După ce-şi ating scopul, nu le mai pasă de nimeni şi de nimic”, Ion Ciocea.

    Aleg numai câteva teme principale care nu suportă nici un fel de amânare în momentul de faţă.
    – Îmbunătăţirea ratei de absorţie a Fondurilor Europene prin alinierea legislaţiei româneşti la legislaţia U.E.
    – Modificarea legii Cooperativelor Agricole, astfel încât să faciliteze crearea de centre pentru colectare şi vânzare a produsului finit, cât şi asigurarea de consultanţă gratuită.

    Principalul obstacol în accesarea fondurilor europene este chiar Ghidul Solicitantului, care trebuie urgent simplificat, pe înţelesul tuturor, dând posibilitatea omului de rând să cuteze în a iniţia un proiect pe diverse domenii.

    Domeniul activităţilor la care oamenii au acces este atât de amplu încât ar fi imposibil ca năzuinţele oricui să nu se regăsească în acesta.

    Cu o consultanţă gratuită complexă şi cu informaţii aduse în fiecare localitate lucrurile ar fi extrem de simple!

    În mediul rural, oamenii încă mai muncesc pământul şi-şi respectă tradiţia însă foarte mulţi se plâng că nu-şi vând produsele, toate acestea pentru că nu are cine să-i înveţe cum se face o agricultură modernă, performantă (zmeură, mure, şofran, goji, etc.) pentru mulţi dintre ei unii termeni fiind străini!

    Insist pe Legea Cooperativelor, ştiut fiind că majoritatea oamenilor de la ţară au terenurile fărămiţate, ceea ce nu le permite să realizeze proiecte de anvergură.

    Uniţi într-o cooperativă, fiecare ar beneficia de procentele lui în funcţie de suprafaţa deţinută. Totodată, trebuie create centre de colectare pentru a elimina intermediarul astfel încât nimeni să nu mai beneficieze gratuit de munca omului de la ţară. Aici putem include şi miniabatoare, camere frigorifice, care să ajute şi zootehniştii.

    În altă ordine de idei, se pot înfiinţa ateliere de prelucrare a lânii, ajutând astfel ciobanii.

    Multe ar mai fi de spus privind perspectivele din mediul rural toate acestea fiind realizabile prin nişte proceduri foarte simple. Voinţă mai trebuie!

    Toate acestea ar duce la crearea de locuri de muncă, bunăstare şi nu în ultimul rând, revenirea tinerilor din străinătate. Toţi ar refuza 1000 euro în străinatate pentru 500 euro la ei acasă, în sânul familiei.

    STOP facilizării companiilor străine în defavoarea celor româneşti

    Unităţile din cadrul CEO – carierele şi toate punctele de lucru nu pot să folosească propria energia electrică (adică direct din Termocentrală) ci trebuie să cumpere de la CEZ! Pai eu, Statul Român, produc energie şi nici măcar ştecherul meu nu-l bag în priza mea?! De ce e nevoie de un prelungitor CEH? Adică de CEZ! Pentru a putea fi racordate la energie unele cariere direct din termo, necesită o investiţie de maxim 1 mil. euro (cabluri şi alte necesare), astfel rezultând o economie de 2,3 mil. euro anual!

    Avem la o aruncătură de băţ carierele PINOASA, ROŞIA,TISMANA…etc

    Unde este cadrul legislativ care să faciliteze companiile româneşti?

    Cu 2,3 – 2,4 milioane de euro economisiţi lunar de la o singură cariera, investeai şi creai condiţii decente pentru oamenii din carieră (vezi în ce mizerie lucrează pe lângă benzi) şi puteai ţine în viaţă echipa de fotbal PANDURII TG-JIU fără a mai avea efecte asupra salariilor angajaţilor! Aceste lucruri trebuie propuse şi modificate în lege. Dar nu fac asta ei, marii manageri din complex. În schimb dau decizii să fie amendat şi penalizat orice muncitor care dă de mâncare câinilor prin cariera?! Asta e o decizie de oameni sănătoşi la cap? Întreb şi eu.

    SĂRĂCIA NAŞTE VICII

    Antetul de mai sus spune poate cel mai dureros adevăr!

    Avem cei mai frumoşi tineri din Europa însă nu sunt ajutaţi să-şi pună în valoare ideile constructive şi latura umană!

    Simultan cu atingerea punctelor de mai sus este imperios necesară şi modificarea legislaţiei în ceea ce eu numesc vânzări de vicii ascunse.

    Riscăm ca o mare parte dintre tineri ( şi nu numai) să-şi piardă cultura, tradiţia şi chiar identitatea. Aici fac referire la doi factori dăunători care creează dependenţă: etnobotanicele şi cazinourile.

    Statisticile alarmante ne obligă să luăm măsuri urgente!

    Este bine de ştiut că producătorii de etnobotanice cunosc tabelele cu substanţe interzise şi schimbă periodic compoziţia substanţei. Astfel, ocolesc legea.

    Dacă în 2014, vârsta minimă a unui consumstor era de 14 ani, în 2015, cel mai tânăr consumator de etnobotanice avea 10 ani (din Galaţi)!

    Cât să mai asistăm neputincioşi în faţa unor astfel de situaţii!?

    Legat de cazinouri (cu zecile prin oraş) şi întâlnite la tot pasul este imperios necesar interzicerea autorizării acestora în cartierele rezidenţiale!

    Statistic, în ţara noastră cca. 13,1% dintre tineri sunt dependenţi de păcănele. Conform datelor oferite de persoane autorizate, în România, sunt cel puţin 2 milioane de oameni care au intrat cel puţin o dată într-un cazinou şi aproximativ 800.000 – 1.100.000 de romani care îşi petrec timpul într-un cazinou.

    O cifră mai mult decât îngrijorătoare este cea referitoare la sinucideri cauzate de disperarea dependenţei 6,3 sinucideri la 100.000 locuitori. Oamenii iau salarii de 12 milioane, au la bancă rată de 6 milioane, mai au la magazinul de la scara blocului încă 5 milioane, păi sunt practic de înţeles că de aici până la a aluneca în ispită e doar un pas! Există ONG-uri şi numeroase petiţii on-line pentru stoparea acestui flagel. Veniturile din taxele şi impozitele pentru aceste activităţi sunt de cca. 220 mil. euro anual. Trebuie să înceteze sacrificarea tineretului pentru nişte încasări la buget.

    Să nu mai tolerăm minciuna!

    Crearea unui cadru legal pentru sancţionarea tuturor candidaţilor politici care în mod nejustificat nu-şi respectă programul electoral. A minţi electoratul este o înşelăciune în adevăratul sens al cuvântului şi trebuie pedepsită ca atare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: