2.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Politic Iriza, acuzat de dare de mită

Iriza, acuzat de dare de mită

Deputatul PSD de pe Colegiul 3, Scarlat Iriza, a devenit ţinta atacurilor venite din partea lui Dan Ilie Morega, care spune că pesedistul a ajuns parlamentar pentru că a mituit primarii şi electoratul din Colegiul unde a fost ales. „Mai bun decât Iriza în Parlament ar fi Ion Ministru din Meteor”, îl atacă Dan Ilie Morega pe Iriza, care a fost ales deputat a doua oară pe valul politic al USL. Morega a reluat războiul împotriva pesedistului după ce săptămâna trecută cei doi s-au acuzat reciproc.

Fostul deputat Dan Ilie Morega continuă să facă acuzaţii dure la adresa lui Scarlat Iriza, deputat pe Colegiul 3, în locul lui Cosmin Popescu. Morega consideră că social-democratul Scarlat Iriza nu este un om de luptă politică, ci „un mituitor de primari şi electorat”. Morega crede că Iriza a ajuns deputat pentru că a mituit primarii şi electoratul din Colegiul 3, oferindu-le în campanie radio-casetofoane, mici şi bere. „În 2000 când PSD a venit la guvernare a spulberat tot în cale şi atunci a fost ales şi Iriza deputat. În 2012 s-a întâmplat la fel şi Iriza ateriză în Parlament. În 2008 de ce n-a mai câştigat Iriza dacă se dă aşa bun politician şi a trecut Cosmin Popescu de el fluierând? Iriza nu este un om de luptă, el este un oportunist, a dat mită primarilor şi electoratului ca să-l voteze. A dat radio-casetofoane, mici şi bere oamenilor că nu era sigur că va fi ales nici pe trendul ascendent înregistrat de USL în 2012. Are aproape 60 de ani şi îmi spune el mie că sunt bătrân faţă de el, Iriza arată cu 10 ani mai în vârstă. Ce poate să le spună gorjenilor Iriza că a făcut şi în mandatul trecut? Ca şi Dian Popescu, nimic. Sunt doi maidanezi, doi aurolaci care se întâlnesc la crâşme şi dau târcoale Complexului Oltenia ca s-o pună de-o afacere”, a mai spus Morega. Fondatorul unui Institut de Analiză şi Politici Publice, Dan Ilie Morega anunţă că va monitoriza de acum încolo activitatea parlamentarilor Scarlat Iriza şi Dian Popescu, cei doi neaflându-se în graţiile fostului lider al PNL Gorj. Morega se amuză pe seama pregătirii lui Iriza trecute în CV şi spune că social-democratul a creat „o reţea de comunicare între hoţi”. „M-am distrat extrem de mult ce a scris în CV-ul lui, că el a fost consilier şi a construit o reţea de comunicare. Păi îmi spune şi mie ce reţea de comunicare? Poate o reţea între hotelul Radisson, unde stă Iriza, şi hotelul Marriot unde s-a mutat Dian. Ca să spună aşa ceva, numai un tembel ca Iriza poate, un analfabet, un retardat nativ. Iriza are mintea întârziată”, a mai spus Morega.

Mai bun Ion Ministru din Meteor

Fostul parlamentar pe Colegiul 1 îi aruncă vorbe grele deputatului de pe Colegiul 3, Scarlat Iriza de la PSD, despre care spune că n-a făcut nimic pentru gorjeni, deşi i-a mai reprezentat în Parlamentul României în legislatura 2000-2004. Morega îi aminteşte lui Iriza că aproape aceeaşi vârstă, însă, caracterele, funcţiile deţinute şi ajutorul acordat oamenilor fac diferenţa între ei. „În trei luni de mandat, Iriza a luat de două ori cuvântul în plen, o dată a fost atunci când şi-a depus jurământul”, critică Morega activitatea lui Iriza în Parlament. Fostul deputat spune despre Scarlat Iriza că face parte din grupul parlamentarilor gorjeni care au interese obscure. Războiul între Scarlat Iriza şi Dan Ilie Morega a început săptămâna trecută când fostul deputat l-a acuzat pe pesedist că umblă pe la Ministerul Energiei cu Marin Condescu şi Dian Popescu pentru a nu plăti pagubele produse de Pandurii Târgu Jiu unităţilor din Complexul Energetic Oltenia. Acum, Morega continuă războiul cu social-democratul. „Mai bun decât Iriza în Parlament ar fi Ion Ministru din Meteor”, mai declară Morega despre pesedist, care a fost ales deputat a doua oară pe valul politic al USL. Fostul parlamentar îi ironizează nu numai munca parlamentară din primul mandat al lui Iriza, ci şi activitatea şi pregătirea pesedistului. Morega spune că după ce nu va mai fi deputat îl va angaja pe Scarlat Iriza „şef de sobă, apoi şef de centrală”. Deputatul Iriza nu a dorit să intre în contradicţii cu Dan Ilie Morega, pesedistul spunând doar că Morega nu este nici la degetul mic al său. „Eu nu pot să mă compar cu Morega. El e la degetul mic al meu, este un no-name, n-am ce să discut cu el”, a reacţionat Scarlat Iriza, deputat ales în Colegiul 3.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente