Iulian Popescu îi dă peste nas lui Romanescu: „PNL a pierdut alegerile la Târgu Jiu“

0
1016

Iulian Popescu, fost candidat din partea PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, consideră că alegerile nu au fost câștigate la Târgu Jiu, unde candidatul liberal Marcel Romanescu a fost ales pentru un nou mandat. Primarul municipiului a declarat că PNL a câștigat alegerile în Târgu Jiu și că și-a făcut datoria de președinte al organizației municipale.

„Consider că în Târgu Jiu am pierdut alegerile, pentru că o diferență de 500-600 de voturi câte au fost pentru președintele Consiliului Județean pentru mine este ca și cum aș fi pierdut. Municipiul Târgu Jiu, ca și mediul urban, unde aveam primari PNL, trebuia să acopere foarte multe localități, în special comune, unde știm că PSD stătea foarte bine din punct de vedere politic și atunci am considerat că Târgu Jiu trebuia să acopere 10-209 de comune din vecinătate, adică să compenseze. (…) De aceea am considerat că PNL a pierdut alegerile la Târgu Jiu din perspectiva Consiliului Județean. (…) Cred că tot la fel s-a câștigat și în Rovinari cu peste 2.000 de voturi diferență și dacă facem o comparație între numărul de alegeri și voturile câștigate în plus de PSD, Târgu Jiu nu stă chiar bine în lista localităților din județul Gorj. Este undeva la mijloc. (….) Analizând la nivel de procent, cât este masa de votanți și care a fost numărul de voturi obținute ca diferență, în Târgu Jiu nu a fost făcută o performanță deosebită. Este o performanță că avem un nou mandat pentru domnul Romanescu. Este singurul primar liberal din această regiune roșie, dar din perspectiva votului politic, așa cum este analizat la București, este luat din perspectiva votului la consilierii județeni“, a declarat Iulian Popescu, la Impact Tv.

Ce spune despre preluarea organizației de către Romanescu

În privința preluării organizației județene de către primarul municipiului Târgu Jiu, Iulian Popescu spune că alegerile au loc la în primăvara viitoare și că este bine ca cineva să își dorească să ocupe funcții importante: „Este firesc și sănătos din punct de vedere politic și social să existe totdeauna o dezbatere de idei. Trăim într-un partid liber și nu cred că trebuie să ne cenzurăm din acest punct de vedere și este foarte sănătos ca oamenii să își dorească tot timpul mai mult. Știu că alegerile în PNL se fac mai târziu, la primăvară. A discuta acum despre schimbarea conducerii este lipsit de consistență și nu sunt eu în măsură să fac analiza cu privire la cine este mai bun sau mai rău să conducă un partid“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here